Tweede Kamerverkiezingen

Type bekendmaking
verkiezingen
Status
ter informatie
Locatie (gemeente)
  • Beuningen
Publicatiedatum
23-01-2017
Einddatum
06-03-2017
Kaart behorende bij: Tweede Kamerverkiezingen

Beschrijving

Woensdag 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Bent u niet in de gelegenheid om zelf te stemmen? Dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Wilt u stemmen in een andere gemeente? Vraag dan een kiezerspas aan.

Stemmen bij volmacht: iemand anders gaat voor u stemmen

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Beuningen woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

U kunt ook iemand machtigen die niet in de gemeente Beuningen woont maar wel een stempas heeft ontvangen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De hiervoor benodigde formulieren kunt u afhalen of aanvragen bij de gemeente Beuningen. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 door de gemeente zijn ontvangen. De gemachtigde ontvangt daarna het volmachtbewijs en hoeft in dat geval geen kopie van uw identiteitsbewijs aan de voorzitter van het stembureau te laten zien.

Stemmen met een kiezerspas: u wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Zo’n kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te gaan. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas en met deze kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland. Het mondeling aanvragen van kiezerspassen kan uiterlijk tot dinsdag 14 maart 2017 12.00 uur. U kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. De hiervoor benodigde formulieren kunt u afhalen of aanvragen bij de gemeente. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 door de gemeente zijn ontvangen. Uw stempas moet u bijvoegen. U ontvangt daarna een kiezerspas.

Meer informatie

Op het gemeentehuis kunt u meer informatie over de verkiezingen krijgen. U vindt het gemeentehuis op Van Heemstraweg 46, 6641 AE in Beuningen. De gemeente is geopend op maandag van 8.30 uur tot 19.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. De gemeente is telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 14 024 of via e-mail: gemeente@beuningen.nl.