Subsidie coronatoegangsbewijzen aanvragen

Was uw bedrijf of instelling in de periode januari-februari 2022 wettelijk verplicht om bezoekers te controleren op een geldig coronatoegangsbewijs? Er is vanaf 6 juli een eenmalige subsidie van € 1.300,-- beschikbaar, als compensatie voor de kosten die u toen heeft gemaakt. U kunt deze subsidie tot en met 31 augustus 2022 aanvragen.

U vraagt de subsidie gemakkelijk online aan. Maakt u gebruik van inloggen met eHerkenning? Dan kunt uw uw aanvraag volgen via Mijn Beuningen. Dit is uw persoonlijke internetpagina. Ook ontvangt u daar het besluit op uw aanvraag. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Lees dan in het stappenplan eHerkenning hoe u dit kunt aanvragen. Ook kunt u een subsidieaanvraag doen zonder in te loggen.

Subsidie aanvragen Logo eHerkenning

Subsidie aanvragen

Voorwaarden

Organisaties die voor deze subsidie in aanmerking komen zijn: horeca, sport- en fitnesscentra, sauna, theater, multifunctionele accommodaties, en dorpshuizen, verenigingen en stichtingen voor sport, recreatie en cultuur met een fysieke vestiging in gemeente Beuningen. Organisatoren van evenementen in gemeente Beuningen kunnen ook subsidie aanvragen. Voorwaarde is dat voor dat evenement de controles op coronatoegangsbewijzen verplicht waren.

Bijzonderheden

  • Voor deze subsidieregeling is in totaal € 99.950,-- beschikbaar. De regeling sluit op 1 september, of eerder als het totaalbedrag van aangevraagde subsidie boven dat bedrag uit komt. We behandelen de aanvragen in volgorde van binnenkomst.
  • De eenmalige subsidie is een vast bedrag van € 1.300,-- voor elke fysieke vestiging waar de controles op coronatoegangsbewijzen verplicht waren. Een organisatie kan een aanvraag doen voor meerdere vestigingen. Komt het totaalbedrag van alle aanvragen boven het beschikbare bedrag uit? Dan krijgen aanvragen voor één of de eerste vestiging voorrang op tweede (of volgende) vestigingen.

Meer informatie