Rampen

De crisisorganisatie is belegd bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ).

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De VRGZ is een van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Alle 14 gemeenten en hulporganisaties in de regio werken bij rampen samen. Tijdens een ramp of crisis geven zij u informatie en instructies over wat u moet doen in een noodsituatie. Dit gebeurt op verschillende manieren. Lees meer op de website van de VRGZ.

Sirene

Wat u moet doen als de sirene gaat, leest u op de website van de Rijksoverheid. De overheid test de sirenes elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment? Dan is er wel gevaar.

NL Alert

Een tekstbericht op uw mobiele telefoon van NL-Alert. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. U stelt uw mobiel in via de instructie op de website van NL-Crisis Alert.

Websites

Social media

Rampenzender

De lokale radio- of tv-zender van Omroep Gelderland, FM 88,9.

Wees voorbereid

Zorg dat u bent voorbereid op een ramp of noodsituatie. Kijk op www.denkvooruit.nl hoe u dit doet. Hier vindt u bijvoorbeeld informatie over wat u in een noodpakket kunt doen.

In de meterkastkaart leest u wat u moet doen bij een stroomstoring. Print deze uit en hang deze in uw meterkast.