Samen in de buurt

Samen in de buurt

Vindt u uw buurt belangrijk? Woont u graag in een schone en nette omgeving? Ga dan samen met uw buurtgenoten aan de slag in uw wijk. Bekijk op deze pagina de initiatieven van andere inwoners of geef uw eigen (buurt)initiatief door.

Wilt u uw idee eerst nog even afstemmen idee voordat u dit doorgeeft?  Neem dan gerust contact op met de wijkcoördinatoren. U bereikt hen via telefoonnummer 14 024 en e-mailadres samenindebuurt@beuningen.nl.

Samen in de buurt, samen de buurt in logo

Wat is samen in de buurt

Samen in de buurt is een project waarmee we initiativen van inwoners om hun buurt te verbeteren stimuleren en waarbij we mensen op weg helpen om deze plannen ook echt te realiseren. Bijvoorbeeld als mensen meer bomen en struiken in hun straat willen. Dan gaan we met ze in gesprek. Als het plan gerealiseerd kan bespreken we in een vervolggesprek wie wat gaat doen/ onderhouden. Het is een wisselwerking. We vragen ook iets van de initiatiefnemers. Bijvoorbeeld het onderhoud.

Wat u zelf in uw wijk kunt doen

Inwoners en gemeente werken al op veel gebieden samen. Zo kunt u bijvoorbeeld openbaar groen adopteren of helpen uw wijk schoner en veiliger te maken. Hieronder leest u daar meer over.