Waterrecreatie

Beuningen is een waterrijke gemeente. Het water is aantrekkelijk om op te varen of in te zwemmen. Houd hierbij rekening met regels en risico’s.

Varen

Varen op het openbaar water in Beuningen is toegestaan. Hiervoor gelden wel regels:

  • Gemotoriseerde vaartuigen zijn niet toegestaan. Wel toegestaan zijn elektromotoren tot een maximaal vermogen van 2500 watt.
  • Een vaartuig is maximaal 7 meter lang.
  • Het is verboden sneller te varen dan 6 km per uur.

Bekijk meer informatie over vaarregels in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Zwemmen

Het meeste water in de gemeente is geen officieel zwemwater. Zwemmen is niet verboden, maar wel op eigen risico. Let er tijdens de zomermaanden goed op of de waterkwaliteit goed genoeg is om in te zwemmen. Kijk of er geen blauwalg of botulisme in het water zit. Zwemmen in de Waal, het Weurtse grindgat en de zandwinplassen is verboden of raden we af.

Zwemlocaties

Wilt u toch veilig zwemmen? Maak dan gebruik van een aangewezen zwemlocatie. Bijvoorbeeld de Groene Heuvels in Ewijk, Berendonck in Wijchen of de Gouden Ham in Appeltern. Op deze plekken controleert de provincie de kwaliteit van het water, veiligheid en hygiëne. Alle officieel aangewezen zwemlocaties herkent u aan een blauw informatiebord van de provincie. De actuele kwaliteit van het zwemwater bekijkt u op www.zwemwater.nl.