Parkeren

In de centra van Ewijk, Weurt en Winssen kunt u vrij parkeren. In het centrum van Beuningen geldt tijdens winkeluren een blauwe zone (parkeerschijfzone). Op deze pagina vindt u allerlei informatie over parkeren in de gemeente Beuningen. Bijvoorbeeld waar parkeerplaatsen voor elektrische auto’s zijn.

Parkeren in Beuningen

Winkelcentrum Beuningen

In het centrum van Beuningen geldt een blauwe zone in het gebied tussen de Burgemeester Geradtslaan, Wilhelminalaan, Alexiastraat en Kerkplein. Dit in inclusief Bongerdstraat, Dorpssingel, de rotonde bij het Julianaplein en de parkeerplaats tussen de Wilhelminalaan en het Vizier.

Zone parkeerschijf centrum Beuningen

Tijdens winkeltijden moet u hier een parkeerschijf gebruiken:

  • maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur
  • vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Met uw parkeerschijf mag u maximaal 2 uur lang uw auto parkeren. Daarna kan een andere auto op deze plaats staan. Op deze manier kunnen er meer bezoekers in het centrum van Beuningen parkeren. In de blauwe zone mag u alleen in parkeervakken parkeren en moet u een blauwe parkeerschijf met juiste aanvangstijd zichtbaar achter de voorruit leggen. Buiten de blauwe zone hoeft u geen parkeerschijf te gebruiken.

Woont of onderneemt u in het centrum van Beuningen en heeft u geen eigen parkeergelegenheid? Dan heeft u mogelijk recht op een parkeerontheffing voor de blauwe zone.

Shoppingpark De Heuve

Bij Shoppingpark De Heuve parkeert u gratis bij de winkels en bedrijven. Parkeren op de doorgaande weg is niet gewenst. 

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op de parkeerterreinen in de gemeente zijn gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Bij deze parkeerplaatsen staat een verkeersbord gehandicaptenparkeerplaats. Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan mag u uw auto hier neerzetten. U moet de kaart zichtbaar achter de voorruit van uw auto leggen. Soms staat onder het verkeersbord een kenteken. Dan is de parkeerplaats alleen gereserveerd voor het voertuig met dat kenteken. Gehandicaptenparkeerkaarthouders kunnen zo’n parkeerplek aanvragen.

Parkeren met elektrisch voertuig

Gemeente Beuningen juicht het gebruik van duurzame elektrische voertuigen toe. Daarom is het op verschillende plekken in de openbare ruimte mogelijk om uw voertuig te parkeren en op te laden (twee oplaadstekkers per locatie). Op www.oplaadpunten.nl bekijkt u een interactieve kaart met daarop alle oplaadpunten in de gemeente Beuningen voor elektrische auto's, scooters en fietsen.

Parkeren grote voertuigen

In de dorpskernen (uitgezonderd bedrijventerrein Schoenaker in Beuningen en De Sluis in Weurt) is het parkeren van vrachtauto’s en bussen op werkdagen verboden tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Dit staat op de verkeersborden bij de bebouwde komgrenzen. Daarnaast zijn er regels voor het stallen van grote voertuigen, zoals campers en caravans. Deze regels staan in de Algemeen Plaatselijke Verordening van gemeente Beuningen. De actuele APV vindt u op www.overheid.nl.

Fietsparkeren

In de centra kunt u uw (brom)fiets vrij parkeren. Gebruik daarvoor wel de aanwezige klemmen en rekken. Zorg er in ieder geval voor dat uw (brom)fiets niet de doorgang belemmert voor andere mensen. Bromfietsers kunnen gebruik maken van bromfietsplekken. Deze vindt u op vier plekken direct buiten het voetgangersgebied. Ze zijn met een bord aangegeven. Voor elektrische fietsen en scooters zijn op diverse plekken oplaadpunten aanwezig. Deze zijn de raadplegen in deze actieve kaart op www.oplaadpunten.nl

Meer informatie

Heeft u andere vragen over het onderwerp parkeren? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of stuur een e-mail naar gemeente@beuningen.nl.