Nieuwsberichten juli

 • Houd corona buiten de deur

 • Mooie tochten over de dijk met de duofiets

  31 juli 2020

  Meneer en mevrouw Peters uit Ewijk en dochter Alice gingen eind juli als eersten op pad met de nieuwe elektrische duofiets van de gemeente. En dat beviel goed!

 • Zandwinning Beuningse Plas kan van start

  30 juli 2020

  De Raad van State heeft zich in zitting van 23 juni jl. gebogen over de zandwinning Nieuwe Pieckelaan. De bezwaren van inwoners uit Weurt en Nijmegen tegen de zand- en grondwinning voor de Beuningse Plas zijn ongegrond verklaard. Nu de Raad van State heeft geoordeeld kan het werk beginnen. De zandwinning loopt tot 2035. Dan is de gemeente Beuningen een prachtige recreatieplas rijker.

 • Kap van populier bij Lèghe Polder

  28 juli 2020

  Op 30 juli kapt de gemeente een populier bij de Lèghe Polder. We halen de boom weg omdat het een gevaar vormt voor de veiligheid van de omgeving. In de afgelopen maand vielen takken naar beneden. Tijdens de kap zetten we een stukje de Schoolstraat af. Voor de kap heeft de gemeente toestemming.

 • Beuningen van Boven: voorwaarden

  Onze gemeente heeft veel bijzondere plekken. De komende weken doen we een quiz: Beuningen van boven. Wij laten een foto zien, u raadt waar het is. Beschrijf de locatie zo goed mogelijk. De gemeente Beuningen bepaalt wie het correcte antwoord gaven.

 • Leen een duofiets

  23 juli 2020

  Kent u iemand die niet meer zelfstandig kan lopen of fietsen? En wilt u er samen op uit? Leen dan een duofiets en ontdek samen de omgeving. Met mooi weer heerlijk op pad en genieten van de natuur! Een duofiets is een driewielfiets voor twee personen. Hierbij zit u naast elkaar, waarbij één persoon de fiets bestuurt.

 • Feestelijke dorpsquiz: 40 jaar gemeente Beuningen

  16 juli 2020

  Het is inmiddels een terugkerend fenomeen: de dorpsquiz georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Beuningen. De eerste editie, waar vorig jaar dertig teams aan deelnamen, was een groot succes. Dit jaar organiseert de stichting Dorpsquiz opnieuw de quiz. Dat doet zij samen met de gemeente. De dorpsquiz vindt, corona-proof, plaats op 19 september.

 • Weet jij de vluchtweg in je vakantieverblijf?

  14 juli 2020

  Als het goed is, heb je thuis met je partner en/of kinderen gesproken over een vluchtweg voor als er brand uitbreekt. Maar doe je dat ook als je op vakantie bent? Ook dan is het belangrijk dat je de snelste vluchtweg kiest en afspraken maakt over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of een huisdier.

 • Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

  14 juli 2020

  Gelderland-Zuid wordt doorkruist door mooie grote rivieren en kanalen. Een heerlijke plek voor een picknick of lange wandeling. Maar let op, het is geen zwemwater! Het is namelijk levensgevaarlijk om te zwemmen in de rivieren. Verschillende incidenten bevestigen dit keer op keer.

 • Op vakantie? Laat je huis (brand)veilig achter

  14 juli 2020

  Op 11 juli startte voor veel inwoners van het gebied Gelderland-Zuid officieel de zomervakantie! Gaat u er lekker tussenuit? Neem voor vertrek nog even de brandveilige vakantietips door. Met deze tips in uw achterhoofd vergroot u de kans op een ontspannen en veilige zomervakantie!

 • Gemeente sluit drugspand Ewijk

  13 juli 2020

  De gemeente Beuningen sloot op maandag 13 juli in Ewijk een drugspand. Het pand aan de Veluwstraat en de daarachterliggende schuur gaan voor 3 maanden dicht. De politie heeft de woning en de schuur in april doorzocht. Ze vonden er een in werking zijnde hennepkwekerij, die direct ontmanteld is. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem.

 • Informatie digitale informatie avonden

  10 juli 2020
 • Het Broek: een gebied met recreatieve mogelijkheden

  10 juli 2020

  Op donderdag 9 juli vanaf 19.30 uur vond er een digitale presentatie plaats over de gebiedsontwikkeling van Het Broek. Het college vertelde over de ideeën die tot nu toe in het kader van de gebiedsontwikkeling van Het Broek zijn ontwikkeld.

 • Digitale presentatie Gebiedsontwikkeling van Het Broek

  07 juli 2020

  Op donderdag 9 juli vanaf 19.30 uur vindt er een digitale presentatie plaats over de gebiedsontwikkeling van Het Broek. Het college wil graag vertellen over de ideeën die tot nu toe in het kader van de gebiedsontwikkeling van Het Broek zijn ontwikkeld.

 • Reactie burgemeester Daphne Bergman schietincident Burgemeester Geradtslaan

  07 juli 2020

  Er was vanochtend een dodelijk schietincident op de Burgemeester Geradtslaan. Hieronder leest u de reactie van burgemeester Daphne Bergman op het incident.

 • Gemeente Beuningen 40 jaar

  Op 1 juli 2020 bestaat de gemeente Beuningen 40 jaar. In die 40 jaar is er flink wat veranderd. In de uitgave ’40 jaar gemeente Beuningen’ die op 1 juli verscheen in de Maas&Waler, blikken we terug op deze periode, maken we herinneringen zichtbaar en delen we verhalen van vroeger en nu. Deze verhalen zijn ook hier online terug te lezen.