De noodverordening: hoe werkt dat precies?

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken gelden er regels. Op die regels moet, als dat nodig is, gehandhaafd worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een zogeheten noodverordening. Hieronder leest u meer informatie over de noodverordening en over wanneer de landelijke regels ingaan.

Wat is de noodverordening? 

In de noodverordening staat hoe we in onze regio omgaan met de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. Die noodverordening past de regio elke keer aan als het kabinet nieuwe maatregelen afkondigt. En dat kost tijd. 
Op dit moment geldt de noodverordening van 29 mei. Hierin staan hoe we in onze veiligheidsregio de maatregelen die het kabinet op 27 mei afkondigde uitleggen en hoe we daarop handhaven. 

Hoe zit het noodverordening voor de maatregelen vanaf 1 juli?

Op 27 mei gaf het kabinet weer een persconferentie over de aanpak van het coronavirus. De minister-president legde de maatregelen die vanaf 1 juni gelden uit. Het is een versoepeling van de regels. Op basis van deze versoepeling maakt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid een nieuwe noodverordening. 

Wat betekent de noodverordening voor mij? 

Als de aangepaste noodverordening klaar is, weten we als gemeente hoe we vanaf 1 juli omgaan met de versoepeling van de regels voor bijvoorbeeld het onderwijs, de horeca, voor het openbaar vervoer en het theater en de bioscoop. De verwachting is dat de nieuwe noodverordening volgende week af is. Dan pas weten we als gemeente wat er wél en wat er niet mag en kunnen we vragen van onze ondernemers en inwoners over de situatie na 1 juli goed beantwoorden. Heeft u een vraag? Laat het ons weten via 14 024 of gemeente@beuningen.nl. We nemen dan contact op en beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. 

Wanneer is de nieuwe noodverordening er?

We verwachten de aangepaste noodverordening in de loop van volgende week. Zodra de nieuwe noodverordening geldt, informeren we hierover via social media en onze website.  

Meer informatie

  • Persconferentie 24 juni
  • Noodverordening 

Visual noodverordening