Blokje om in coronatijd

De afgelopen tijd zaten we veel stil. De coronamaatregelen zijn wat versoepeld, maar toch ervaren veel mensen het nog als spannend om ook daadwerkelijk weer dingen op te pakken en er op uit te gaan. Vooral als u ook nog eens in de risicogroep valt. Overal in de samenleving worden veiligheidsmaatregelen genomen zodat u weer erop uit kan. Hieronder vindt u de eerste tips om veilig een blokje om te gaan.

Wethouder Frans Houben liep samen met Annie Janssen een rondje. Ook Annie zat afgelopen tijd veel thuis. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn en meer kan, besloot Annie om weer naar buiten te gaan en erop uit te gaan. Dat vond ze heerlijk! Zo bezocht ze al de soos en kon ze weer met iedereen een praatje maken. Natuurlijk binnen de maatregelen. Het filmpje hierover is hieronder te zien. 

Tips tijdens blokje om 

Het is goed om weer in beweging te zijn. Voor de concentratie, mentale en de lichamelijke gezondheid. Ga daarom eens een blokje om. Hieronder vindt u wat tips om rekening mee te houden. 
•    Gaat u een blokje om, houd dan rekening met de 1,5 meter afstand. 
•    Komt u onderweg iemand tegen? Geef elkaar dan de ruimte en bewaar minstens de 1,5 meter. 
•    Vermijd drukte. Gaat u een wandeling maken en u ziet dat het druk is, zoek dan een andere plek op. Of ga naar huis en probeer het op een rustiger tijdstip nog een keer. 
•    Heeft u gezondheidsklachten, zoals een neusverkoudheid, hoesten en/of koorts. Ga dan niet naar buiten, maar doe dat pas weer als u zich beter voelt.  

Tips om weer op pad te gaan

Komende weken laten we zien wat u allemaal weer veilig kunt doen. Dat laten we zien via deze gemeentepagina, filmpjes en de Facebookpagina Coronahulp Beuningen.