Oudergroep Autisme in Beuningen

Als ouders van een kind met autisme is het soms fijn om ervaringen, tips en adviezen te delen met andere ouders. Dat vonden ook ouders met een zoon met autisme. “Al pratende met het Sociaal Team kwamen we erachter dat er bepaalde voorzieningen misten voor ouders van kinderen met autisme”, vertellen de ouders. Maar daar is nu verandering in gekomen! In de gemeente zijn verschillende bijeenkomsten en activiteiten voor ouders en voor kinderen.

Moeder die haar zoon omhelst

Oudergroep Autisme

In 2017 vond er een informatiemarkt Autisme en Vrije tijd plaats. Daar is gevraagd wat ouders misten. Vooral het contact met andere ouders met kinderen met autisme werd gemist. Daarom is er een Oudergroep Autisme in het leven geroepen. In deze groep wisselen ouders ervaringen uit en krijgen ze tips en adviezen. Eén keer in de twee maanden komt de groep bij elkaar om het te hebben over een bepaald onedrwerp. Denk aan de invulling van vakantie, de feestdagen of over alledaagse ‘puberzaken’ voor kinderen met autisme. Af en toe komen professionals bepaalde onderwerpen bespreken. Zo was er pas de workshop Brain Blocks. Deze geeft inzicht in het denken en handelen van mensen met autisme. 

Activiteiten voor kinderen met autisme

Tijdens een van de bijeenkomsten kwam naar voren dat er voor kinderen met autisme in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar geen activiteiten zijn. De Ouderencontactgroep Autisme Beuningen nam daarom contact op met het Dijkmagazijn. Eens in de twee maanden vindt daar een activiteit plaats voor kinderen met autisme. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes, vuur maken of hutten bouwen.

Benieuwd naar de activiteiten? Kijk dan eens op www.dijkmagazijnbeuningen/nl. Er wordt nu ook nagedacht over activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar.

Themamiddag Autisme

Op zaterdag 9 november is er weer een bijeenkomst over autisme. U en uw kind zijn van harte welkom van 13.00 tot 16.30 uur in de Lèghe Polder in Beuningen. Kinderen kunnen de workshop ‘Relax Kids’ en ‘Ninja-les’ doen. Voor ouders is er de workshop ‘Tekenend communiceren’ en ‘Mindful opvoeden’.

Aanmelden kan bij Janine van Raaij via janinevanraaij@stg-perspectief.nl of 024 67 50 939.