Marc Mulder (54): ‘De winkel was mijn kindje, die moest en zou ik redden'

Een scheiding, ontslag of een maand achter met de huur, het kan het begin van financiële problemen zijn. Iedereen – jong, oud, rijk, arm – kan onverwacht in de financiële problemen komen en schulden krijgen. Mensen met schulden schamen zich vaak en sluiten zich af van de buitenwereld. Ze weten niet meer hoe ze hun schuld moeten oplossen en hebben dringend hulp nodig.

Uit je schuld

In de campagne ‘Kom uit je schuld’ vertellen acht Nederlanders over hun schuldprobleem. Praten over hun schuldprobleem bleek de eerste stap op weg naar een oplossing. Hierdoor kwamen ze in contact met de juiste organisaties en konden ze weer op eigen benen staan. We willen het taboe op schulden doorbreken en mensen met (dreigende) schulden aanmoedigen om erover te praten met familie, buren, collega’s, vrienden, studie- of klasgenoten. Dat is een eerste stap in de goede richting.

Ervaringsverhaal Marc

Marc Mulder (54): ‘De winkel was mijn kindje, die moest en zou ik redden. Het dieptepunt was toen de Belastingdienst mijn toeslagen ging inhouden. Ik heb toen huilend thuis gezeten. Ik wist niet meer hoe ik mijn kinderen nog te eten kon geven. Op een gegeven moment kreeg ik vijf blauwe enveloppen per week. Ik maakte ze gewoon niet meer open. Ik had het gevoel dat van de brug springen het beste zou zijn.’

Marc is uit zijn schuld gekomen. Lees zijn verhaal op de website van 'Kom uit je schuld'.

Marc is een man die uit zijn schuld gekomen is.

Kom jij eruit?

Heb je zelf schulden en wil je hulp? Neem dan contact op met het Sociaal Team via sociaalteam@beuningen.nl of bel tussen 8.30 en 12.30 uur naar 14 024. Lees meer informatie hierover op de pagina Hulp bij schulden.
Vermoed je dat iemand in jouw omgeving schulden heeft? Kijk dan op www.komuitjeschuld.nl om te kijken hoe jij kunt helpen!