Extra verkeerscontroles in de gemeente Beuningen

De komende tijd controleert de politie in de gemeente Beuningen weer regelmatig op onveilig verkeersgedrag. Doel van de handhaving is meer veilig rijgedrag op onze wegen.

Politieagent die een lasercontrole uitvoert in Beuningen

De gemeente werkt samen met de politie om gevaarlijk verkeersgedrag aan te pakken. Uit meldingen en een registratiesysteem kunnen we tegenwoordig goed zien waar en op welk moment van de dag de verkeersnelheid in een straat te hoog is. De politie voert op die plekken dan gerichte snelheidscontroles uit. Ook andere verkeersovertredingen beboeten ze.

Waarschuwingen en boetes

Afgelopen maanden zijn er al meerdere acties geweest. Onder andere op de Wilhelminalaan en Lagunesingel in Beuningen zijn snelheidsboetes uitgedeeld en boetes voor het niet dragen van de autogordel. Op de Nieuwe Pieckelaan bij Weurt was de hoogst gemeten snelheid 82 waar 60 km/u de snelheidslimiet is. Op het naastliggende fietspad zijn appende fietsers beboet.

Nieuwe campagne Veilig Verkeer Nederland

De laatste jaren is het aantal ongevallen helaas weer toegenomen. Dit zorgt voor veel persoonlijk leed, maar ook voor hoge kosten. Veilig Verkeer Nederland is vorige week hierom ook een nieuwe campagne gestart: “Een relaxte rijder maakt de buurt blijer”.

Meer informatie

Online staat veel informatie over verkeersveiligheid. Zie bijvoorbeeld de links hieronder.