Ruim 600 inwoners ruimen zwerfvuil op

De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de dertiende keer de Maas & Waalse Schoonmaakdagen. Door weer en wind ruimden 600 inwoners het zwerfafval in de gemeente op.

De scholen kwamen dit jaar op meerdere dagen in actie. Zo gaf De Dromedaris half februari al het goede voorbeeld. Donderdag 14 en vrijdag 15 maart gingen driebasisscholen op pad. Op 22 maart nemen nog eens vier basisscholen het stokje over. In verband met een landelijke staking in het basisonderwijs op 15 maart houden zij hun schoonmaakdag een week later. Als bedankje krijgen alle kinderen wat lekkers en een leuk presentje. 

Handen uit de mouwen
Verenigingen, gemeenteraadsleden, een supermarkt, een aantal Wijkhelden en veel inwoners uit de gemeente staken op zaterdagochtend de handen uit de mouwen. De gemeente zorgde voor veiligheidsvesten, plastic handschoenen, vuilniszakken en grijpers. En natuurlijk weer voor taart.

Bijzonder dit jaar was het ploggen: hardlopend zwerfafval rapen. 20 leden van Hardloopvereniging Beuningen jogden met 25 bewoners door de wijken. Tijdens hun sportieve rondje namen ze al het zwerfafval op de route mee.

De opkomst, ondanks het slechte weer, en vooral het enthousiasme van de deelnemers waren fantastisch. We kijken nu al uit naar volgend jaar. Dan haken we aan bij de landelijke schoonmaakdag, die is een weekje later.

Met dank aan de afvalcoaches, wijkhelden, de medewerkers van de Dar en alle anderen die hebben meegeholpen!

Wijkhelden

Twee kersverse wijkhelden gaan samen met een ervaren wijkheld op pad.