De week van de burgemeester

Wat doet de burgemeester allemaal?

Burgemeester Daphne Bergman beschrijft om de week een paar highlights van haar werkweek. De periode 28 januari tot 10 februari.

Afgelopen periode was een week met veel overleggen. Zo sprak ik onder andere over 75 jaar vrijheid. Uiteraard besteden we hier ook in Beuningen extra aandacht aan in 2020. Verder had ik een gezagsdriehoek over openbare orden en veiligheid. En op zaterdag 2 februari maakte ik een prachtige pronkzitting van de Dorstvlegels in het Paulushuis mee. De carnavalskoorts neemt toe in onze gemeente Beuningen!

Pronkzitting

Maandag 28 januari volgde ik samen met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een training  ‘Omgaan met intimidatie en bedreiging’. Deze cursus is voor burgmeesters, wethouders, raadsleden, Kamerleden en ministers. Een bijzondere en nuttige ervaring.

Training weerbaar bestuur

Na het afscheid van de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje, was ik nu aanwezig bij de installatie van onze nieuwe CdK  John Berends, in het huis van de Provincie.

Installatie CdK

Ik was ook bij een netwerkbijeenkomst van Leisurelands naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan.Aan het eind van de week was ik bij een interessante bijeenkomst over vernieuwing van de lokale democratie voor wethouders, medewerkers en burgemeesters. Hoe kom je tot een raadsprogramma, wat is deep democracy en past deze methode ook in jouw gemeente?

Deep democracy