Nieuwsberichten maart

 • Wie verdient een lintje?

  01 maart 2019

  Kent u iemand die flink in het zonnetje gezet mag worden? Bijna iedereen beantwoordt deze vraag met ‘ja’. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een ‘duizendpoot’ die zich, in zijn of haar vrije tijd, inzet voor veel doelen. Dit zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Een lintje betekent veel meer dan alleen een schouderklopje van de samenleving.

 • Reinigen straat en trottoirkolken

  01 maart 2019

  Vanaf 11 maart gaan we de straat en trottoirkolken in heel de gemeente reinigen. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken. De werkzaamheden zijn van 7.00 tot 18.00 uur.

 • Werkzaamheden aan de speelplekken

  01 maart 2019

  Vanaf februari tot en met april worden de speelplekken in de openbare ruimte opgeknapt, verwijderd of omgevormd.

 • Andere ophaaldagen voor oud papier in 2019

  15 maart 2019

  In 2019 haalt Dar het oud papier en karton op veel plaatsen op een ander moment op. Het kan zijn dat zij uw oud papier vorig jaar in de avond ophaalden en dat zij uw oud papier dit jaar overdag ophalen. Legen zij uw papiercontainer ’s avonds? Zet uw container dan om 17.00 uur aan de straat.

 • Modder op de weg? Gas los!

  15 maart 2019

  Ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot een glad wegdek. Wat moet u doen als u als motorrijder of automobilist op een modderige weg belandt?

 • Zorgkrant ‘Samen meedoen in Beuningen’

  15 maart 2019

  U heeft een huis-aan-huis krant Samen Meedoen in Beuningen in de bus gekregen. Deze krant gaat over jeugd, zorg en welzijn en onderwijs in de gemeente Beuningen..

 • Ruim 600 inwoners ruimen zwerfvuil op

  18 maart 2019

  De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de dertiende keer de Maas & Waalse Schoonmaakdagen. Door weer en wind ruimden 600 inwoners het zwerfafval in de gemeente op.

 • Economische groei in gemeente Beuningen boven gemiddelde

  20 maart 2019

  Het aantal bedrijven in de gemeente Beuningen groeide in 2018 met 4,9%. Ook waren er meer banen in de gemeente dan het jaar daarvoor. Met 8.270 banen lag dat getal 2,9% boven dat van 2017. De groei van het aantal bedrijven en banen ligt boven het gemiddelde in Gelderland. In de provincie waren er in 2018 4,6% meer bedrijven en 2,4% meer banen dan in 2017.

 • Voorlopige uitslagen Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing gemeente Beuningen

  21 maart 2019

  Woensdag 20 maart kon u stemmen voor de Provinciale Statenverkiezing en de Waterschapsverkiezing. Hieronder leest u de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezing. Ook vindt u hier de voorlopige uitslag van de Waterschapsverkiezing Rivierenland.

 • Werkzaamheden aan hoofdstroomkabel in Weurt

  21 maart 2019

  Liander is eigenaar en beheerder van het elektriciteits- en gasnet in onze regio. Liander vervangt de komende tijd een hoofdstroomkabel onder het Maas-Waalkanaal bij Sluis Weurt. Hieronder leest u wat er gaat gebeuren.

 • Werkzaamheden lantaarnpalen en openbare verlichting

  22 maart 2019

  Komende weken gaan we oude lantaarnpalen en lampen vervangen voor duurzame led-verlichting. Ook schilderen we lantaarnpalen.