Nieuwsberichten juni

 • Verspreiding nieuwe gemeentegids

  Deze week wordt de nieuwe gemeentegids verspreid. In de gids vindt u adresgegevens van instellingen, verenigingen en organisaties binnen onze gemeente.

 • Loopt u de Nijmeegse Vierdaagse mee?

  24 juni 2019

  De Nijmeegse Vierdaagse gaat bijna van start. Loopt u mee? Dan bent u zich vast al aan het opladen voor deze wandeltocht. Om u veel succes te wensen, nodigt burgemeester Daphne Bergman u van harte uit. Op vrijdag 12 juli bent u van harte welkom van 19.00 tot 20.00 uur op het gemeentehuis.

 • Gemeente Beuningen kiest voor duurzaam door speeltoestellen te veilen

  De gemeenteraad heeft eerder besloten dat er flink bezuinigd moest worden op speelplekken.
  Inwoners (ook kinderen) dachten via enquêtes, wijk- en dorpsbezoeken en bijeenkomsten mee welke speelplekken mochten blijven. Ook vroegen we partners, zoals het welzijnswerk, welke speelplekken belangrijk zijn. Zelf keken we naar een goede verdeling over heel de gemeente Beuningen.

 • Convenant verantwoord alcohol schenken ondertekend

  06 juni 2019

  Zeven Beuningse sportverenigingen met een drank- en horecavergunning en de gemeente Beuningen maakten afspraken over het alcoholgebruik. Op 5 juni ondertekenden zij een convenant hiervoor. De ondertekenaars van het convenant zien het als hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om goed en bewust om te gaan met alcoholgebruik. In het convenant staan praktische afspraken.

 • Help, jeuk door de eikenprocessierups!

  12 juni 2019

  Van mei tot augustus is de eikenprocessierups actief. Deze rupsen zitten in eikenbomen en hebben brandharen die uw huid, luchtwegen en ogen kunnen irriteren. De gemeente Beuningen bestrijdt de rups in de openbare ruimte door bomen te bespuiten met een biologisch middel. Maar wat te doen als de eikenprocessierups in uw tuin zit of als u klachten heeft? Samen met de GGD geven we u graag tips.

 • Rijk van Maas en Waal maakt werk van klimaatadaptatie

  14 juni 2019

  De Regionale Klimaat Adaptatie Strategie (RAS) voor de regio Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal is op woensdag 12 juni als één van de eerste regio’s officieel van start gegaan! De ondertekening van het manifest ‘Rijk van Maas en Waal’ is door maar liefst 30 partijen een hele concrete stap naar een klimaatbestendige regio.

 • De maand van de burgemeester

  17 juni 2019

  Wat doet de burgemeester allemaal? Burgemeester Daphne Bergman beschrijft een paar highlights van haar werkweken.
  De tijd vliegt voorbij… Daarom in vogelvlucht een impressie van de maand mei.

 • Genomineerden Ondernemer van het Jaar 2019 bekend!

  De gemeente Beuningen organiseert dit jaar voor de twaalfde keer het jaarlijkse business event met de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen.

 • Dagje uit of vakantie? Geef inbrekers geen kans!

  21 juni 2019

  Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken of met het gezin op vakantie. Dit is heerlijk, maar het is ook een tijd waarin inbrekers toeslaan omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

 • Gft-afval in de zomer

  21 juni 2019

  In de zomer wordt het warm. Door de hitte kan overlast en stank ontstaan bij gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval). We geven u tips om dit te voorkomen. Zo kunt u ook in de zomer uw gft-afval makkelijk scheiden.

 • Aanhoudende warmte: Zorg goed voor uzelf en let op kwetsbare mensen in uw omgeving

  24 juni 2019

  Sinds gisteren is het Nationale hitteplan van kracht. De voorspelling van het KNMI is dat in het zuidoosten de warmte kan aanhouden.

 • Landelijke telefoonstoring verholpen. 112 weer bereikbaar

  24 juni 2019

  Door een landelijke storing bij KPN was de alarmdienst 112 niet bereikbaar.