Kom uit je schuld. Ervaringsdeskundigen gezocht!

Een scheiding, ontslag of een maand achter met de huur, het kan het begin van financiële problemen zijn. Iedereen – jong, oud, rijk, arm – kan onverwacht in de financiële problemen komen en schulden krijgen. Mensen met schulden schamen zich vaak en sluiten zich af van de buitenwereld. Ze weten niet meer hoe ze hun schuld moeten oplossen en hebben dringend hulp nodig.

Kom uit je schuld

Uit je schuld

In de campagne ‘Kom uit je schuld’ vertellen acht Nederlanders over hun schuldprobleem. Praten over hun schuldprobleem bleek de eerste stap op weg naar een oplossing. Hierdoor kwamen ze in contact met de juiste organisaties en konden ze weer op eigen benen staan. We willen het taboe op schulden doorbreken en mensen met (dreigende) schulden aanmoedigen om erover te praten met familie, buren, collega’s, vrienden, studie- of klasgenoten. Dat is een eerste stap in de goede richting. We zoeken inwoners uit de gemeente Beuningen die uit hun schuld zijn gekomen en hun ervaringen willen delen. Neem contact op met het Sociaal Team via sociaalteam@beuningen.nl of bel tussen 8.30 en 12.30 uur naar 14 024.

Zelf schulden?

Heb je zelf schulden en wil je hulp? Neem dan ook contact op met het Sociaal Team of kijk op www.komuitjeschuld.nl. Vermoed je dat iemand in jouw omgeving schulden heeft? Kijk dan op de website om te kijken hoe jij kunt helpen!