De maand van de burgemeester

Wat doet de burgemeester tijdens de zomermaanden? Burgemeester Daphne Bergman beschrijft een paar highlights van haar werkweken. De tijd vliegt… Daarom lees je hier in een vogelvlucht hoe de afgelopen weken er voor de burgemeester uit hebben gezien!

Down The Rabbit Hole

Het seizoen van feesten en evenementen is in volle gang, ook in Beuningen. De geslaagde zesde editie van  Down the Rabbit Hole ligt alweer achter ons. Zaterdag bracht ik een werkbezoek aan het recreatiepark de Groene Heuvels, waar DTRH georganiseerd wordt. Samen met collega-bestuurders, politie en justitie liet ik me informeren over de organisatie van het evenement: wat komt er bij zo’n festival kijken? Zondag was ik weer aanwezig voor een werkbezoek, samen met gemeenteraadsleden. Bij dit werkbezoek lag de nadruk op veiligheid en duurzaamheid.

Theatervoorstelling “Flessenpost”

Op 22 juni heb ik genoten van de theatervoorstelling “Flessenpost” in onze prachtige uiterwaarden. “Flessenpost” is een voorstelling van Theater Over & Weer: een theatergroep die bestaat uit vrijwilligers én professionals uit verschillende dorpen langs beide kanten van de Waal. Deze voorstelling ging over verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Een leuk concept, en wat een uitvoering! Ik heb vooral gelachen bij het stuk over de Vierdaagse op de dijk bij het Dijkmagazijn.                                          

Theatervoorstelling Flessenpost
Theatervoorstelling "Flessenpost"

103e Nijmeegse Vierdaagse

Wat was het weer een feest: de 103e Nijmeegse Vierdaagse. Het was perfect wandelweer en de vierdaagsefeesten waren ook erg geslaagd.  Ook dit jaar heb ik weer veel Beuningse wandelaars toegezwaaid en de  handen geschud.

Daphne Bergman met beuningse wandelaars vierdaagse
Op de foto met Beuningse vierdaagsewandelaars

Bijzonder was de delegatie jonge wandelaars (13-15 jaar)  uit onze zustergemeente Mikolów met hun begeleiders Kasha en Evelina. Kasha en Evelina zijn beide actief in de gemeenteraad van Mikolów en werken daarnaast in het onderwijs. Dit jaar hebben ze allemaal de Vierdaagse uitgelopen en hun eerste kruisje gehaald. Ik hoop dat dit voor al onze Beuningse wandelaars geldt. Zo niet, dan toch petje af!

Daphne Bergman met Mikalowse wandelaars
Met de jonge wandelaars uit Mikalow

 

Ik wens iedereen een mooie  zomer(vakantie)!

Tot ziens,

Daphne Bergman.