Nieuwsberichten december

 • Trajanussingel Beuningen afgesloten

  13 december 2019

  Het aanleggen van de vier drempels op de Trajanussingel in Beuningen gaat sneller dan verwacht. Vrijdagochtend 13 december werken we aan de laatste drempel. De weg is nog voor het weekend weer open voor verkeer.

 • Gemeentehuis sluit eerder op 18 december

  10 december 2019
 • Bekendmakingen op overheid.nl

  De gemeente Beuningen maakt haar verordeningen, ruimtelijke plannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten digitaal bekend in het Gemeenteblad en de Staatscourant op de website overheid.nl.

 • Vakantie en leerplicht: kerstvakantie

  De kerstvakantie komt er weer aan. Deze begint op maandag 23 december en duurt tot en met vrijdag 3 januari 2020.

 • Openingstijden Loket Duurzaam Wonen Plus

  Loket Duurzaam Wonen Plus in de gemeenten Druten, Beuningen en Overbetuwe is gesloten van 16 december 2019 tot 6 januari 2020.

 • Storing straatverlichting

  13 december 2019

  De straatverlichting op de Slinger, Kruisboog, Strijdbijl en Zanddonk in Beuningen werkt niet. Er is een netwerkstoring bij Liander. We kunnen helaas nog niet aangeven wanneer dit opgelost is.

 • Herkent u mensen met geldzorgen?

  17 december 2019

  De feestdagen komen er weer aan. Voor veel mensen met geldzorgen is deze dure maand een lastige periode. Iedereen kan ineens met geldproblemen te maken krijgen. Een scheiding, ontslag of een maand achter met de huur, het kan het begin van financiële problemen zijn. Herkent u mensen met geldzorgen?

 • Samen werken aan een veilig buitengebied

  De gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen gaan samen met de Jagersvereniging werken aan de veiligheid in het buitengebied. Burgemeester Daphne Bergman (Beuningen), Burgemeester Corry van Rhee- Oud Ammerveld (Druten) en Burgemeester Hans Verheijen (Wijchen) ondertekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met de wildbeheereenheid Wijchen en Waal.

 • Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft?

  20 december 2019

  Soms heeft iemand psychische problemen die hij of zij uit eigen beweging niet kan/gaat oplossen. Dan is gedwongen zorg misschien nodig. Kent u zo iemand? Bel dan met het Meldpunt Bijzondere Zorg (MBZ) van GGD Gelderland-Zuid.

 • Inschrijving voor zonneparken Beuningen geopend

  20 december 2019

  In april 2019 besloot de gemeenteraad dat er in het kommengebied van onze gemeente ruimte is voor 40 hectare aan zonneparken. Het kommengebied is het agrarische gebied ten zuiden van de A73. Bedrijven en organisaties die een zonnepark willen bouwen kunnen zich nu inschrijven via TenderNed.

 • Nieuwjaar

  20 december 2019

  Met het oog op de viering van oud en nieuw worden de kledingcontainers tijdelijk afgesloten. Dit is noodzakelijk om brandstichting of vandalisme te voorkomen. Bewaar uw gebruikte kleding tot de dag dat de kledingcontainers weer beschikbaar zijn. U kunt uw kleding ook inleveren bij de gemeentewerf of de milieustraten.

 • Op nieuwjaarsdag haalt Dar geen afval op

  20 december 2019

  Op nieuwjaarsdag (woensdag 1 januari) haalt Dar geen afval op. Ook de milieustraten en de gemeentewerf zijn op nieuwjaarsdag gesloten.

 • Vuurwerkafval: veilig opruimen!

  20 december 2019

  Om het nieuwe jaar in te luiden, steken we vuurwerk af. Na het afsteken van vuurwerk blijft een deel op de grond liggen of valt al snel naar beneden. Wist u dat vuurwerkafval bestaat uit papier, hout, kunststof en klei?