Voorstel “Indiana Jones” wint Beuningse Kindergemeenteraad

Dinsdagavond 2 april 2019 stemden 48 leerlingen tijdens de Kindergemeenteraad voor het beste plan rondom het onderwerp “Iedereen doet mee”. Na een spannend debat won het projectvoorstel “Indiana Jones”. Dit project wordt binnenkort uitgevoerd.

Kinderen steken vingers op tijdens Kindergemeenteraad
Foto door Ger Loeffen.

Ongeveer 150 leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen uit de gemeente Beuningen werkten de afgelopen weken aan projectvoorstellen voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debaters gingen gisterenavond aan de slag op het gemeentehuis. In ‘fracties’ werkten ze een projectvoorstel uit.

Creatieve voorstellen

Het voorstel met als thema “Iedereen doet mee” mocht 2500 euro kosten. Basisschool de Klavervier kwam met het idee voor een activiteitenmiddag in en rondom jongerencentrum “Hotspot”. Zij wilden onder andere voetballen, hockeyen en knutselen met alle deelnemende leerlingen. Basisschool de Ruyter had het plan om een “beleef-tocht” te organiseren door het centrum van Beuningen. Zij wilden mensen bewustmaken van wat het betekent om een beperking te hebben. De Wegwijzer had een activiteitenmiddag bedacht met de naam “Joy4all”. Sportiviteit, creativiteit, waterpret en een springkussen zijn de belangrijkste elementen van de middag. De Reuzepas bedacht “Indiana Jones”. Dit is een avontuurlijk groepsuitje met een keuzeprogramma. Het programma bestaat uit spellen waarbij je moet samenwerken en zo elkaar leert kennen. Een groepsfoto van leerlingen van groep 7/8 samen met de burgemeester; dit was het idee van basisschool de Triangel. De Hoeven presenteerde de “Beuningse Zomerfeesten”. Zij wilden activiteiten organiseren met kinderen en senioren in het park.

Plan “Indiana Jones” krijgt de meeste stemmen

Het debat in de raadszaal werd gevolgd door ongeveer 150 ouders, docenten en klasgenoten. Zij volgden de discussie via een beeldscherm in de hal. Het werd spannend. Er was zelfs een tweede stemronde nodig, waarin de kindergemeenteraadsleden nog konden kiezen uit twee projecten: de “Beuningse zomerfeesten” en “Indiana Jones”. Het project dat de meeste stemmen kreeg en nog voor de zomervakantie wordt uitgevoerd, is: “Indiana Jones”.

Winnende kinderen op een rij
Winnende groep basisschool De Reuzepas. Foto door Ger Loeffen.