Nieuwsberichten april

 • Voorstel “Indiana Jones” wint Beuningse Kindergemeenteraad

  04 april 2019

  Dinsdagavond 2 april 2019 stemden 48 leerlingen tijdens de Kindergemeenteraad voor het beste plan rondom het onderwerp “Iedereen doet mee”. Na een spannend debat won het projectvoorstel “Indiana Jones”. Dit project wordt binnenkort uitgevoerd.

 • Help jij mee aan het onderzoek naar sportdeelname- en behoeften van Uniek Sporten?

  29 maart 2019

  Ben jij, ken jij of werk jij met iemand met een beperking? Vul dan een vragenlijst in over sportdeelname en behoeften! Dit kan tot uiterlijk 10 mei via www.unieksporten.nl/onderzoek.

 • Dit kunt u allemaal doen met versleten of kapot textiel

  29 maart 2019

  Nu de dagen langer worden en de winter voorbij is, kan de zomerkleding de kast in en de winterkleding eruit. Wilt u oude kleding wegdoen of zijn uw lakens en handdoeken versleten? Doe het dan in de textielcontainer bij u in de buurt of op de milieustraat. Textiel dat u niet meer kunt dragen, of dat kapot is, gebruiken we weer voor nieuwe producten.

 • Vervolg op controledag recreatieterrein Groene Heuvels

  02 april 2019

  Op 1 april hebben toezichthouders van de gemeente Beuningen opnieuw een controle uitgevoerd op de Groene Heuvels. Gebruikers van het park hadden begrip voor de nieuwe controleactie. Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd of boetes uitgedeeld. Wel bleek ook nu dat er veel arbeidsmigranten wonen in de recreatiewoningen en dat het park wordt gebruikt in strijd met de regels uit het daar geldende bestemmingsplan.

 • Wie wordt Ondernemer van het jaar Beuningen 2019?

  03 april 2019

  De gemeente Beuningen organiseert ook dit jaar de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen. De uitreiking van deze prijs vormt het hoogtepunt van het Business Event Beuningen 2019, op woensdag 2 oktober.

 • Dagje uit? Of rolstoel nodig? Leen een rolstoel!

  08 april 2019

  Dagje uit? Of rolstoel nodig? Leen een rolstoel!

 • 18-23 jaar? Vul de enquête in en win een bioscoopbon t.w.v. €14

  04 april 2019

  De gemeente Beuningen wil 18- tot en met 23-jarige inwoners graag meer betrekken bij de vorming van beleid. Maar waarover willen zij meedenken? En hebben zij hier wel tijd voor? Wij willen het graag weten!

 • Meivakantie komt er weer aan: Vakantie en leerplicht

  08 april 2019

  De meivakantie komt er weer aan. Deze begint op maandag 22 april en duurt tot en met vrijdag 3 mei. Afhankelijk van de school van uw kind kan het zijn dat de meivakantie één of twee weken duurt.

 • Een nieuwe hond? Meld het bij Munitax

  08 april 2019

  Als u een hond hebt moet u hondenbelasting betalen. Gelukkig kunt u dit digitaal met Munitax regelen. Ga daarvoor naar www.munitax.nl en zoek op hondenbelasting.

 • Standplaats langs de Vierdaagseroute

  10 april 2019

  Wilt u op woensdag 17 juli tijdens de doorkomst door Beuningen langs de route eten of drinken verkopen? Dan moet u hiervoor een standplaats aanvragen bij Stichting Beuningen Sportief.

 • Controle hondenbelasting in de gemeenten Beuningen, Heumen, Druten en Wijchen

  10 april 2019

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Vaak wordt vergeten aangifte te doen van de aanschaf van een hond. Vanaf 15 april 2019 controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • De week van de burgemeester

  10 april 2019

  Wat doet de burgemeester allemaal?
  Burgemeester Daphne Bergman beschrijft om de week een paar highlights van haar werkweek. Lees hieronder de highlight van de laatste week van maart en begin april.

 • Onderzoek afval

  12 april 2019

  Afvalbedrijf Dar doet elk jaar onderzoek onder inwoners in onze gemeente. Vanaf half april doet de Radboud Universiteit dit onderzoek om uw tevredenheid over afval te meten. Hiermee krijgt Dar inzicht in uw waardering. Dit helpt hen om uw tevredenheid over het werk van Dar te vergroten. Hoe meer bewoners er meedoen, hoe beter de gemeente en Dar weten wat inwoners vinden van afval.

 • Gemeentehuis en gemeentewerf gesloten

  12 april 2019

  Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn maandag 22 april gesloten vanwege tweede paasdag. Dinsdag 23 april zijn wij weer geopend. Wij wensen u een fijn paasweekend!

 • Op tweede paasdag haalt Dar geen afval op

  12 april 2019

  Door tweede paasdag haalt Dar op 22 april geen afval op. Ook de milieustraten en de gemeentewerf zijn op tweede paasdag gesloten.