Regenboogvlag gehesen voor Coming Out Day

Het is vandaag Coming Out Day. Een belangrijke dag voor de LHBTI-gemeenschap. Burgemeester Daphne Bergman hees vanochtend om 09.15 uur samen met Laurens Zevenbergen de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Beuningen. Ook op basisschool De Vuurvlinder in Beuningen is de regenboogvlag in de top gehangen.

Burgemeester Daphne Bergman en Laurens Zevenbergen hijsen vlag

Burgemeester Daphne Bergman: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat er voor iedereen dezelfde rechten gelden. Dus ook voor LHBTI-ers. Laurens Zevenbergen woont in onze gemeente. Vanaf volgende week donderdag hangt zijn portret levensgroot in Nijmegen op Plein 1944. Pride Photo Nijmegen laat op die plek negen grote foto’s van trotse transgenders zien. En vandaag hang ik met hem de regenboogvlag op. Om te onderstrepen dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat iedereen zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen moet kunnen voelen.”
“Ik vind het goed dat de gemeente Beuningen aandacht besteedt aan de Coming Out Day. In deze gemeente mag iedereen zijn wie die is”, reageert Laurens Zevenbergen trots.

Dertig jaar geleden eerste Coming Out Day

Coming Out Day bestaat sinds 1988. Op 11 oktober dat jaar werd in Amerika aandacht gevraagd voor het feit dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders – en later ook de interseksuelen – openlijk voor hun seksuele voorkeur moeten kunnen uitkomen. Sinds 1989 wordt de Coming Out Day ook in Nederland gevierd.