Extra snoeiafval

De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Een fijne plek. Én bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren.

Milieustraat Kanaalstraat of Bijsterhuizen

U kunt het snoeiafval gratis aanbieden bij de milieustraten in Nijmegen of Wijchen. Dar kan het snoeiafval ook bij u ophalen. U betaalt dan € 5,- voorrijkosten. De afvoerkosten zijn verder gratis. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden: 024-3716000.

 

Tweede gft-container

Heeft u niet voldoende ruimte in uw gft-container? Vraag dan een groter formaat gft-container aan (formaat  240 liter) bij de gemeente. Hiervoor betaalt u eenmalig een bedrag van € 50,-. Een tweede gft-container (140 liter of 240 liter) is ook mogelijk. Ook hiervoor betaalt eenmalig een bedrag van
€ 50,- voor de aanschaf en bezorging. Het legen van de containers is zoals altijd gratis. 

 

Stoken verboden

Het is niet toegestaan om afval en snoeihout te verbranden. In bepaalde gevallen kan de gemeente wel ontheffing verlenen. Bijvoorbeeld als het snoeiafval besmet is met ziekte of als het gaat om een kampvuur van een vereniging. Twijfelt u of u voor een ontheffing in aanmerking komt? Kijk dan op www.beuningen.nl/vergunningen > andere vergunningen. Hier vindt u een handig wel-niet schema waarin de regels zijn verwerkt.

 

Gratis compostvat

Kleine takjes kunnen in het compostvat. Deze is gratis te verkrijgen bij de gemeentewerf. Met uw gemaakte compost kunt u uw tuin weer bemesten. Ook bespaart u op het afval dat u aanbiedt. Klein snoeiafval kan natuurlijk ook gewoon in de gft-container of gft-zak.

 

snoeischaar