Ontmoet de afvalcoach!

Misschien kent u ze nog? De afvalcoaches. Vanaf maandag 3 december kunt u de afvalcoaches weer ontmoeten in Beuningen.

Afvalcoach die mensen helpt

Wat doet de afvalcoach?

Net als bij de start van omgekeerd inzamelen, gaan de afvalcoaches het gesprek met u aan. Ze praten met u over bijvoorbeeld afvalscheiding en zwerfafval.  Weet u wat bijvoorbeeld in de plastic+container mag en heeft u last van zwerfafval?

Om te kijken hoe het afval scheiden in Beuningen tot nu toe gaat, openen de afvalcoaches willekeurig containers. Ze kijken dan wat er bijvoorbeeld in een plastc+container zit. Wist u bijvoorbeeld dat plastic+ de verzamelnaam is voor plastic verpakkingen, blikken en pakken? Ook hier vertellen de afvalcoaches u graag meer over.

In gesprek met groepen

De afvalcoaches praten met onze Wijkhelden over zwerfafval. Waar ligt zwerfafval en hoe kunnen we zorgen dat er minder zwerfafval ligt? Ook hebben de afvalcoaches contact met deelnemers van de Schoonmaakdag.  Hoe kunnen we er met deze deelnemers bijvoorbeeld voor zorgen dat nog meer Beuningenaren met deze jaarlijkse opschoonactie meedoen? 

Hoe herken ik de afvalcoach?

De afvalcoaches lopen in de gemeente rond. U herkent de afvalcoaches aan een gele Dar-jas met op de achterkant de naam ‘afvalcoach’. U kunt hen zelf ook vragen stellen als u ze tegenkomt.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen over de afvalcoach, neemt u contact op met Dar. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl en 024-3716000.