Nieuwsberichten mei

 • Beuningen zoekt vasthoudende burgemeester

  30 mei 2018

  De gemeente Beuningen zoekt een nieuwe burgemeester. Inwoners dachten de afgelopen weken, door middel van het invullen van een enquête, mee welke eigenschappen deze burgemeester moet hebben. Daaruit blijkt dat inwoners vooral een vasthoudende burgemeester zoeken. Ook moet de burgemeester betrokken en omgevingsbewust zijn.

 • Heeft u de Dar app ook al?

  Uw inzameldagen en aanbiedregels vindt u op uw persoonlijke (digitale)afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer, maar kunt u ook opzoeken op de app. De app kunt u voor iOS en Android downloaden.

 • Alleen afgedankte frituurpannen zónder frituurvet naar milieustraat

  Wij nemen graag uw oude frituurpan in zodat deze kan worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Haalt u het frituurvet of –olie eerst uit de frituurpan? Anders wordt deze niet geaccepteerd. U kunt ook het oude frituurvet inleveren. Dit is heel geschikt als biobrandstof.

 • Metingen op water voor baggerwerk Beuningen en Ewijk

  17 mei 2018

  In mei en juni laat Waterschap Rivierenland de toestand van sloten en weteringen in Beuningen en Ewijk controleren. Mogelijk ook in jouw tuin, als die grenst aan het water. De metingen bepalen of en hoe er wordt gebaggerd in 2019 en 2020.

 • Tiende Kindergemeenteraad in Beuningen

  16 mei 2018

  Op dinsdag 5 juni is er voor de tiende keer een kindergemeenteraad in het gemeentehuis van Beuningen. Achtenveertig leerlingen van zes basisscholen doen mee. De leerlingen bedenken concrete plannen rond het thema ‘Energiek Beuningen – duurzaamheid op school.

 • Nieuw college van B&W

  16 mei 2018

  Dinsdag 15 mei werden Piet de Klein (BN&M), Henk Plaizier (VVD) en Pim van Teffelen (CDA) benoemd als wethouder van de gemeente Beuningen. Samen met Daphne Bergman vormen zij het nieuwe college van B&W.

 • Coalitieakkoord

  Op 21 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Na gehouden informatieronden gingen BN&M, VVD en CDA in gesprek om een coalitie te vormen. Inmiddels zijn de coalitiebesprekingen afgerond. Op dinsdag 8 mei presenteerde de coalitie het coalitieakkoord.

 • Startschot Buurt Mobiel Beuningen

  26 april 2018

  We hebben iets nieuws: Buurt Mobiel Beuningen. De auto's zijn beplakt, chauffeurs opgeleid, de planning ingericht. Bovendien staan de medewerkers en enthousiaste vrijwilligers van Buurt Mobiel Beuningen voor u klaar.

 • Handige informatie bij een noodsituatie

  14 mei 2018

  NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Als je NL-Alert op je telefoon hebt geïnstalleerd, ontvang je een bericht bij een noodsituatie bij jou in de buurt. Daarin staat wat er aan de hand is, waar dat is en wat je moet doen.

 • Goed voorbereid naar een evenement

  14 mei 2018
 • Beuningen start zoektocht nieuwe burgemeester

  Afgelopen januari stopte Carol van Eert als burgemeester van de gemeente Beuningen. Waarnemend burgemeester Daphne Bergman oefent deze belangrijke functie nu tijdelijk uit. De gemeente start binnenkort de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor onze gemeente.