Wie verdient een lintje?

Kent u iemand die flink in het zonnetje gezet mag worden? Bijna iedereen beantwoordt deze vraag met ‘ja’. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een ‘duizendpoot’ die zich, in zijn of haar vrije tijd, inzet voor veel doelen. Dit zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Een lintje betekent veel meer dan alleen een schouderklopje van de samenleving.

Koninklijke onderscheidingen

Hoe kunt u iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2019? Dan is het belangrijk dat u op tijd in actie komt. De procedure voor de aanvraag van een lintje vraagt best wat voorbereidingstijd. Daarom is het belangrijk de aanvraag op tijd in te leveren. Aanmeldingen voor de Lintjesregen van april 2019 moeten vóór 1 juni 2018 binnen zijn bij de gemeente.

Naast de traditionele Lintjesregen is het ook mogelijk om de in de loop van het jaar een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of afscheid. Het zwaartepunt van de verdiensten moet dan verbonden zijn aan de tussentijdse gelegenheid. Ook hiervoor moet u op tijd een aanvraag inleveren. Het complete voorstel moet u zes maanden voor de geplande datum inleveren bij de gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen of twijfelt u of de persoon die u voor wilt dragen in aanmerking komt voor een onderscheiding? Neem dan vooraf contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of via e-mail: gemeente@beuningen.nl. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden voor een lintje ook op onze website: www.beuningen.nl of op www.lintjes.nl.