Veiliger oversteken Wilhelminalaan – Glazenier met speciaal systeem

De oversteekplaats Wilhelminalaan – Glazenier in Beuningen krijgt een automatisch systeem dat automobilisten waarschuwt als er fietsers, scooterrijders of voetgangers aankomen. Het is de eerste oversteekplaats in de gemeente Beuningen die met dit systeem wordt uitgerust.

Voorbeeld waar de wegwerkzaamheden zijn 

Voorbeeld van LED-lichten in weg
Voorbeeld van Led-lichten oversteekplaats

Er worden lampjes in de grond aangebracht en detectiecamera’s opgehangen. Als fietsers, scooterrijders of wandelaars de oversteek naderen detecteert de camera dat. Vanaf dat moment gaan grondspots met LED-lichten in het wegdek knipperen. Dit om de automobilist te waarschuwen voor de fietsers, scooters of wandelaars. Na het oversteken gaan de lampjes weer uit. De verlichting werkt ook bij donkere en slechte weersomstandigheden. Voor een impressie zie: https://www.youtube.com/watch?v=GAp3KlwS5ao

Veiliger

De gemeente Beuningen maakt de oversteeklocatie hiermee veiliger. De locatie was namelijk al langer onder de aandacht van de gemeente Beuningen en de politie. Het was een punt waar af en toe (bijna-) ongelukken gebeurden. Veel inwoners kaartte dit aan en de gemeente deelde de zorg.

Werkzaamheden

Op maandag 12 en dinsdag 13 maart voert het bedrijf Sysconnect de werkzaamheden uit. Doordat er bij de oversteek dan maar één rijrichting open is, kan er verkeershinder ontstaan. Op donderdag 22 maart testen we het systeem en gaan de LED-lichten werken.