Nieuwsberichten maart

 • Extra snoeiafval

  01 maart 2018

  De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Een fijne plek. Én bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren.

 • Wie verdient een lintje?

  02 maart 2018

  Kent u iemand die flink in het zonnetje gezet mag worden? Bijna iedereen beantwoordt deze vraag met ‘ja’. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een ‘duizendpoot’ die zich, in zijn of haar vrije tijd, inzet voor veel doelen. Dit zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Een lintje betekent veel meer dan alleen een schouderklopje van de samenleving.

 • Extra oplaadplekken voor elektrische auto’s in gemeente Beuningen

  06 maart 2018

  De gemeente Beuningen plaatste dit voorjaar in de dorpen Beuningen, Ewijk en Weurt nieuwe openbare oplaadpunten voor maar liefst zestien elektrische auto’s. De oplaadpalen zijn sinds afgelopen vrijdag te gebruiken. Op dinsdag 6 maart nam wethouder Piet de Klein een nieuw geplaatst oplaadpunt voor elektrische auto’s symbolisch in gebruik.

 • Energiek Beuningen: Jos van der Lint en Geert van de Rijdt

  09 maart 2018

  In 2040 is de gemeente Beuningen energieneutraal. Binnen de gemeentegrenzen wordt vanaf dat moment net zoveel duurzame energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De komende tijd deelt maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In deze aflevering vertellen Jos van der Lint en Geert van de Rijdt over het Loket Duurzaam Wonen Plus.

 • Beuningen gaat rijden op elektrische scooters

  09 maart 2018

  Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Twee elektrische scooters zijn zojuist aangeschaft. Beide scooters rijden op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ze maken geen lawaai en hebben geen olie of benzine nodig.

 • Veiliger oversteken Wilhelminalaan – Glazenier met speciaal systeem

  09 maart 2018

  De oversteekplaats Wilhelminalaan – Glazenier in Beuningen krijgt een automatisch systeem dat automobilisten waarschuwt als er fietsers, scooterrijders of voetgangers aankomen. Het is de eerste oversteekplaats in de gemeente Beuningen die met dit systeem wordt uitgerust.

 • Werkzaamheden Industrieplein Nijmegen

  12 maart 2018

  De gemeente Nijmegen voert sinds februari werkzaamheden uit aan het Industrieplein ten oosten van Sluis Weurt. Dit zorgt soms voor verkeershinder voor verkeer dat via de Van Heemstraweg van en naar Nijmegen rijdt.

 • Boomfeestdag 2018: planten bomen snoepbos

  14 maart 2018

  Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 14 maart plantten leden van Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland samen met wethouder Piet de Klein een aantal bomen langs de Lagunesingel in Beuningen. Deze bomen zijn het begin van het snoepbos dat langs de Lagunesingel komt.

 • Afspraken sociale huur in gemeente Beuningen

  Op 13 maart zijn in Beuningen nieuwe afspraken gemaakt over huizen voor inwoners die zijn aangewezen op een sociale huurwoning. De gemeente Beuningen, woningcorporatie Standvast Wonen en de huurdersorganisatie Huurdersbelang Beuningen ondertekenden vandaag de prestatieafspraken voor 2018-2019.

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  09 maart 2018

  De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Daarom kunt u compost ophalen.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Beuningen 2018 bekend

  23 maart 2018

  Woensdag 21 maart kon u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stemmen zijn geteld en de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Beuningen is bekend.

 • Water in Beuningen

  22 maart 2018

  Vandaag is het Wereldwaterdag. Ook in de gemeente Beuningen willen we veilig, gezond en aantrekkelijk water.

 • De twaalfde Maas & Waalse Schoonmaakdag door weer en wind

  21 maart 2018

  De gemeente Beuningen organiseerde 16 en 17 maart voor de twaalfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Ruim 700 inwoners zetten zich in om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen

 • Gratis energiebesparingsadvies aan huis met appeltaartgesprekken

  23 maart 2018

  Als woningeigenaar in gemeente Beuningen krijgt u gratis energieadvies aan huis als u een appeltaartgesprek organiseert. Maar hoe doet u dat? Lees hieronder meer hierover.

 • Wie wordt Ondernemer van het jaar Beuningen 2018?

  28 maart 2018

  De gemeente Beuningen organiseert ook dit jaar de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen. De uitreiking van deze prijs vormt het hoogtepunt van het Business Event Beuningen 2018, op woensdag 3 oktober.

 • Deel uw foto’s met ons!

  30 maart 2018

  Onze gemeente heeft veel mooie plekken waar u foto’s kunt maken. Denk aan de prachtige natuur, het water en de dorpen. Iedere kern heeft zijn eigen karakteristieke en prachtige landschappen. Maakt u wel eens foto’s in onze gemeente en wilt u deze graag aan anderen laten zien? Deel deze dan met ons! Wij plaatsen de foto’s dan regelmatig op onze website, social media of in folders.