Nieuwsberichten juni

 • Gemeente Beuningen en Sportraad Beuningen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  27 juni 2018

  Hoe de gemeente Beuningen en Sportraad Beuningen met elkaar omgaan en hoe de verantwoordelijkheden zijn verdeeld. Dat werd op woensdag 20 juni vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Pim van Teffelen en Hans Arnouts, voorzitter van Sportraad Beuningen, tekenden dit document.

 • Genomineerden Ondernemer van het Jaar 2018 bekend!

  27 juni 2018

  De gemeente Beuningen organiseert dit jaar voor de elfde keer het jaarlijkse business event met de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen. Op woensdag 3 oktober vindt het business event plaats bij Gasterij de Arend in Winssen. Angela Verkuijlen verzorgt de presentatie van de avond.

 • Kent u de digitale Meld- en Herstelservice al?

  25 juni 2018

  Via de nieuwe digitale Meld- en Herstelservice meldt u een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer u dat uitkomt en waar u ook bent.

 • Laat uw taxussnoeisel gratis ophalen door Stichting Taxus Taxi

  18 juni 2018

  Uw tuin snoeien én meewerken aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Stichting Taxux Taxi taxussnoeisel weer gratis aan huis op. Lees hieronder wat u kunt doen.

 • Vervanging LED-schermen bushaltes en mogelijke staking streekbusvervoer vanaf maandag

  19 juni 2018

  Bij sommige bushaltes werken de digitale displays met actuele vertrektijden niet. Deze displays worden de komende vijf weken vervangen en zijn dan weer werkzaam.

 • Lever medisch afval in bij uw apotheek!

  19 juni 2018

  Plastic+ (plastic verpakkingen, blikken en pakken) is weer grondstof voor nieuwe producten. Door uw medisch afval goed te scheiden, helpt u hieraan mee. Als u bijvoorbeeld naalden bij uw plastic+ doet, kunnen wij al het plastic+ uit de inzamelwagen niet meer hergebruiken. Dat is zonde! Ook is het erg gevaarlijk voor onze medewerkers. Zij kunnen zich prikken aan naalden. Samen zorgen we voor goede afvalscheiding. U doet toch ook mee?

 • “Soms sloot ik haar maar op”

  12 juni 2018

  Jaarlijks krijgt naar schatting 1 op de 20 ouderen met ouderenmishandeling te maken. Dit zijn op jaarbasis 200.000 ouderen. Het komt voor in alle sociaaleconomische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving en stopt alleen door in actie te komen. Op de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling op 15 juni wordt hiervoor aandacht gevraagd.

 • Vergoeding voor digitale leermiddelen

  13 juni 2018

  Heb je een laag inkomen en gaat je kind na de zomer voor het eerst naar de middelbare school? Dan kan je mogelijk gebruikmaken van een vergoeding voor een laptop, computer, tablet of telefoon uit het Kindpakket.

 • Koken, wonen en in bad, zonder aardgas

  01 juni 2018

  Nu de aardgaswinning gaat stoppen, komt er een einde aan goedkoop aardgas. Maar, hoe gaan we dan onze woningen verwarmen, eten koken en warm water gebruiken zonder aardgas? Er zijn genoeg opties, ook voor uw woning!

 • Voorstel ‘Van afval naar kunst’ wint Beuningse Kindergemeenteraad

  06 juni 2018

  Dinsdagavond 5 juni 2018 stemden 48 leerlingen voor het beste plan met als onderwerp ‘Energiek Beuningen- duurzaamheid op scholen’. Na een spannend debat won het projectvoorstel ‘Van afval naar kunst’. Dit project wordt binnenkort daadwerkelijk uitgevoerd.

 • Maak online een afspraak met de gemeente

  01 juni 2018

  Om u beter en sneller van dienst te zijn, kunt u een afspraak maken met de gemeente. Bijvoorbeeld om een geboorte aan te geven of om een paspoort of rijbewijs aan te vragen.

 • Inloopbijeenkomsten over wind- en zonne-energie

  19 juni 2018

  In juni organiseert de gemeente Beuningen samen met de Beuningse energiecoöperatie ‘Energie voor Vier’ en de Gebiedsraad ‘Energiek Beuningen’ inloopbijeenkomsten over windenergie en zonne-energie.

 • Inloopbijeenkomst wind- & zonne-energie in Weurt en Beuningen

  20 juni 2018

  In juni organiseert de gemeente Beuningen samen met de Beuningse energiecoöperatie ‘Energie voor Vier’ en de Gebiedsraad ‘Energiek Beuningen’ inloopbijeenkomsten over windenergie en zonne-energie. U bent 25 juni van harte welkom in de Kloosterhof in Weurt en 26 juni in Droom Beuningen.

 • Werkzaamheden in Beuningse Uiterwaarden

  10 juli 2017

  Deze week hervat aannemer Van den Biggelaar de werkzaamheden in de uiterwaarden.