Nieuwsberichten januari

 • Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus

  19 december 2017

  Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2018 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel met 024-6780962 en krijg snel iemand aan de lijn. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan bellen we u binnen vijf werkdagen terug.

 • Energiek Beuningen: Piet de Klein

  03 januari 2018

  In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. Binnen de gemeentegrenzen moet vanaf dat moment net zoveel duurzame energie worden opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De komende tijd deelt maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In deze aflevering vertelt wethouder Piet de Klein over de stand van zaken.

 • Nieuwjaarstoespraak Piet de Klein

  05 januari 2018

  Op vrijdag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen plaats. Locoburgemeester Piet de Klein toostte samen met inwoners en het gemeentebestuur op 2018. Dat deed hij bij Beuningen on Ice. De plek waar afgelopen weken veel ontmoetingen plaatsvonden. Hij hield een toespraak. Deze is hier terug te lezen.

 • Vergunning nodig?

  05 januari 2018

  Als u een garage wilt bouwen, een inrit nodig heeft of een boom moet kappen, heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Wilt u deze digitaal aanvragen? Ga dan naar www.omgevingsloket.nl.

 • Vermeldingen gemeentegids 2018-2019

  16 januari 2018

  Eind mei 2018 wordt de nieuwe gemeentegids van Beuningen weer huis aan huis bezorgd. De uitgave van deze gemeentegids wordt net als vorig jaar verzorgd door uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder. De uitgever is gestart met het actualiseren van de adressen in onze gemeentegids

 • Aanpassingen openbare verlichting Beuningen en Weurt

  01 februari 2018

  De gemeente Beuningen gaat bewuster om met de openbare verlichting. De komende periode worden verouderde lantaarnpalen en lampen vervangen voor duurzame led-verlichting. Ook wordt kritisch gekeken naar welke locaties verlicht moeten zijn en op welke tijdstippen. Op sommige plekken krijgen lantaarnpalen een andere plek. In dit bericht leest op welke locaties de verlichting wordt aangepast.

 • Inschrijven basisschool vóór 1 april

  23 januari 2018

  Wordt uw kind volgend schooljaar 4 jaar? Dan is het belangrijk dat u uw kind nu al inschrijft op de basisschool van uw keuze.