Kinderen met weinig geld mogen gratis naar de speeltuin

Afgelopen zaterdag kregen Lilian en Debby van Duijghuijzen een boeket uit handen van Sinterklaas en burgemeester Daphne Bergman. De dames zijn eigenaar van Duijghuijzen Internationale Expediteurs BV. Dit bedrijf biedt via Kindpakket Beuningen gratis kaartjes aan voor Speeltuin de Blije Dries in Wijchen.

Sinterklaas en zijn pieten voor de vrachtwagen van Duijghuijzen.

Burgemeester Daphne Bergman: “Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van het Kindpakket. Daardoor kunnen ze gratis sporten, op schoolreisje of leuke dingen doen. Dat vinden we belangrijk. Zo kunnen alle kinderen meedoen.  Dat een ondernemer als Duijghuijzen dit aanbiedt is natuurlijk fantastisch.”

Beuningen maken we samen

Op de website beuningen.mijnkindpakket.nl biedt de gemeente verschillende regelingen aan. Mensen met een laag inkomen kunnen er terecht voor bijvoorbeeld een vergoeding van sport of cultuur, schoolreisjes, zwemdiploma A en digitale leermiddelen. Ook andere Beuningse organisaties zoals de stichting Leergeld, de stichting Perspectief en verenigingen bieden producten of activiteiten aan. Bijzonder aan Kindpakket Beuningen is dat ook ondernemers een product of activiteit binnen het Kindpakket kunnen aanbieden.

“Wij vinden het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan gezinnen die het niet altijd gemakkelijk hebben, en zeker ook in de maand december. Voor kinderen fijn om een middag onbezorgd kind te kunnen zijn en te genieten van Sinterklaas. Dit nemen zij hun hele verdere leven met zich mee“, aldus Lilian en Debby van Duijghuijzen.

Wilt u ook een aanbieding doen in het Kindpakket?

Kijk dan eens op de website van het Kindpakket, onder het kopje ‘aanbieders’. U kunt ook contact opnemen met de projectorganisatie via telefoonnummer 033 30 35 461 of met Sarah Albers van de gemeente Beuningen (gemeente@beuningen.nl).