Feest Beuningse uiterwaarden 15 september

Op zaterdag 15 september nodigen we u uit voor de feestelijke opening van de Beuningse uiterwaarden, ter hoogte van de Scharsestraat. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en dat willen we graag met u vieren.

Programma

  • 9.30 uur: gratis ontbijt op het schiereiland
  • 11.00 uur: officiële openingshandeling door bestuurders en inwoners Beuningen
  • 11.30 - 16.00 uur: gratis activiteiten met en door Beuningse verenigingen in de uiterwaarden: bushcraft, verhalen bij het kampvuur, dans, hutten bouwen, zingen en nog veel meer!

Komt u ook kijken en meedoen op 15 september?

Kom op fiets of met buurtmobiel

U kunt het beste op de fiets komen want parkeren in de buurt is niet mogelijk. Er rijdt ook een gratis buurtmobiel voor mensen die slecht ter been zijn. De buurtmobiel komt u thuis ophalen en brengt u naar de Beuningse uiterwaarden. U spreekt zelf af hoe laat de buurtmobiel u weer thuisbrengt. U kunt de buurtmobiel reserveren via www.buurt-mobiel.nl.

Het project Beuningse uiterwaarden: wat is er gerealiseerd?

De afgelopen jaren zijn de Beuningse uiterwaarden natuurvriendelijker ingericht en beter bereikbaar gemaakt voor recreanten. Bij hoogwater biedt de uiterwaarde nu meer ruimte aan het water uit de Waal. Er is een markante uitkijktoren gebouwd aan de oostzijde van het gebied. Ook is het schiereiland in het Weurtse Gat nu ingericht als verblijfsplaats. Verder is de toegangsweg naar de veerstoep is aangepast en is het Weurtsche Straatje nu onderdeel van een wandelroute. Ook is er een hoogwatervluchtplaats voor dieren aangelegd die later in de herfst wordt ingeplant. Tenslotte zijn er poelen aangelegd voor de kamsalamander en kan het ooibos zich weer ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.beuningseuiterwaarden.nl.

Beuningse uiterwaarden