Aandacht voor laaggeletterdheid in Week van de Alfabetisering in Beuningen

De gemeente Beuningen besteedt samen met het Beunings Bondgenootschap Laaggeletterdheid veel aandacht aan het tegengaan van laaggeletterdheid. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van maandag 3 tot en met zondag 9 september, wordt hier extra aandacht aan besteed. Daarom organiseren de gemeente Beuningen en Bibliotheek Beuningen verschillende activiteiten voor jong en oud.

Bibliotheek Beuningen

In de bibliotheek is tijdens de Week van de Alfabetisering een quiz te vinden. Bezoekers kunnen deze quiz zelf of onder begeleiding van een vrijwilliger doen. De bibliotheek wil hiermee bezoekers leren wat laaggeletterdheid inhoudt. De quiz is te doen tijdens de openingstijden van de bibliotheek Beuningen.

Bondgenoten Laaggeletterdheid

De Beuningse Bondgenoten Laaggeletterdheid zetten zich in voor bevordering van lezen en schrijven in hun regio en doen hun best om het taboe op laaggeletterdheid te doorbreken. Dit doen ze door laaggeletterden te signaleren en door te verwijzen naar taalcursussen. Ook organiseren ze activiteiten om lezen en schrijven te stimuleren. Voor meer informatie over laaggeletterdheid, zie www.lezenenschrijven.nl. Wilt u meer informatie over de Week van de Alfabetisering? Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl