Nieuwsberichten april

 • Maak een melding van uw buurtfeest of buurtbarbecue

  30 maart 2018

  Het mooie weer is in aantocht! Hoe leuk is het dan om met de straat of buurt een barbecue of feestje te houden? Het maakt de band met de buren sterker en komt de leefbaarheid in uw straat en buurt ten goede. Organiseert u een buurtfeest of buurtbarbecue? Let er dan op dat u hier een melding van maakt bij de gemeente.

 • Energiek Beuningen: Gebiedsraad aan het werk

  05 april 2018
 • Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

  30 maart 2018

  Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Omdat deze persoon zich inzet voor de samenleving of goede doelen? Ter gelegenheid van bijvoorbeeld een jubileum of afscheid kunt u hem of haar voordragen voor een onderscheiding

 • Nieuwe Sportraad Beuningen klaar voor de start

  16 april 2018

  In de gemeente Beuningen is er sinds een paar weken een eigen Sportraad. Op maandag 12 maart was de eerste bijeenkomst van de Sportraad Beuningen.

 • Energiebesparende maatregelen voor VvE’s

  06 april 2018

  Bent u lid van de Vereniging van Eigenaren? Dan kunt u energiebesparende maatregelen nemen. De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid is aangepast. Er is meer subsidie beschikbaar en de uitvoeringstermijn is verlengd.

 • Dagje uit? Leen een rolstoel!

  06 april 2018

  Wilt u een middagje winkelen of een dagje uit. En bent u, of iemand in uw reisgezelschap, afhankelijk van een rolstoel? Bij de gemeente Beuningen kunt u gratis, voor drie dagen achter elkaar een rolstoel lenen.

 • Kent u de digitale Meld- en Herstelservice al?

  06 april 2018

  Via de nieuwe digitale Meld- en Herstelservice meldt u een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer u dat uitkomt en waar u ook bent.

 • Gemeente Beuningen is duurzaam op weg

  13 april 2018

  Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Daarom is de eerste, volledig elektrische auto aangeschaft. De auto rijdt op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ook maakt de auto geen lawaai en heeft geen benzine nodig.

 • Leerlingenvervoer 2018-2019

  13 april 2018

  Voor kinderen uit de gemeente Beuningen biedt de gemeente leerlingenvervoer. Het gaat dan om kinderen die niet zelf naar school kunnen reizen of alleen onder begeleiding. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of de school te ver van huis is (meer dan 6 kilometer, het hangt af van het soort onderwijs). Het gaat dan om vervoer tussen uw adres en de dichtstbijzijnde school die geschikt is voor uw kind.

 • Pas op voor de berenklauw

  20 april 2018

  In de gemeente Beuningen groeit op verschillende plekken de berenklauw. We waarschuwen u om vooral in de zomermaanden goed op te passen en deze planten niet aan te raken. Zowel bij mens als dier kan aanraking met de plant vervelende blaren veroorzaken.

 • Extra mogelijkheden voor het aanbieden van gft-afval

  20 april 2018

  Vanaf mei kunt u het gft-afval weer elke week aan de straat zetten.

 • De Lintjesregen van 2018

  30 april 2018

  Vanochtend reikte burgemeester Daphne Bergman een Koninklijke Onderscheiding uit aan vier inwoners van de gemeente Beuningen. Deze uitreiking vindt plaats vanwege Koningsdag, tijdens de ‘Algemene gelegenheid’ op de dag voor Koningsdag. Dit jaar gingen lintjes naar de Heer Van Oss, de Heer Reuvers, de Heer Boelens en mevrouw Nijsse-Cornelissen. Van harte gefeliciteerd!