Gemeente Beuningen neemt opnieuw advies RIVM over kunstgras over

Het televisieprogramma Zembla heeft op woensdag 15 februari opnieuw aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgras met daarin rubberkorrels. Door de uitzending kan het zijn dat er bij u vragen zijn ontstaan over sporten en spelen op kunstgras met rubberkorrels. Daarom willen we in dit bericht het standpunt van de gemeente graag laten weten.

De gemeente Beuningen vindt dat het nog steeds verantwoord is om op kunstgrasvelden te sporten. Het risico voor de gezondheid van sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat, is en blijft praktisch verwaarloosbaar. De gemeente volgt daarin het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), net zoals het ministerie van Volksgezondheid en Milieu (VWS), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de KNVB. Na de uitzending van woensdag 15 februari van Zembla hebben we ons standpunt direct gedeeld met de besturen van de verschillende sportverenigingen. Eventuele ontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten. We blijven met sportverenigingen in gesprek over dit onderwerp.

Meer informatie

Op www.rivm.nl is uitgebreide informatie over dit onderwerp te vinden. Op de website van de KNVB vindt u ook meer informatie.