Dit is Beuningen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.
Deze week: Marlien Aalbers-Smits bij Duivelswaai bij Weurt.

Marlien Aalbers-Smits

Dit was ‘ons water’

"Als pubers gingen we hier met een vriendenclubje zwemmen. Dat begon meestal al vroeg in het voorjaar. Het was iedere keer weer een sport om er als eerste in te duiken. Ik kan me herinneren dat een van ons al op 22 maart in het water sprong. Koud!! Maar dat maakte niet uit. Het zijn geweldige herinneringen. Op mooie zomerdagen ging er van alles mee. Chips, cola, hengels om te vissen. Een groot deel van dit water behoorde destijds toe aan onze familie. Het was echt ‘ons water’.

We zijn hier blijven komen tot aan het einde van de middelbare school. Toen ging iedereen zijn of haar kant op. Ik heb zelf nog een tijdje in Groesbeek gewoond. Maar toen het huis van een oom in Weurt beschikbaar kwam, zijn we teruggekeerd. We wonen alweer een aantal jaren met veel plezier in Weurt en genieten volop van het water, de ruimte en de gezelligheid hier.

Ik heb sinds mijn jeugd bij de fanfare van Weurt gespeeld en later nog een periode bij dweilorkest ‘Schoeks Toe’. Bij het Carnaval waren we natuurlijk ook altijd betrokken. Dit jaar wordt het extra leuk. Ik ben gevraagd door Paul d’n 2e om page te zijn. Al sinds mijn broers ooit adjudant en jeugdprins waren, wilde ik ook zoiets. Zo’n bucketlist dingetje. Binnenkort barst het los. Ik zie er erg naar uit. Het leven is druk met een jong gezin en een baan als gedragstherapeut. Maar het is op een leuke manier druk. Daar hou ik van."

Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl of reageer op dit bericht.