Denk mee over verlichting in Weurt

Maandagavond keken verschillende inwoners uit Weurt met een frisse blik naar de openbare verlichting in hun dorp. Op verzoek wordt als proef de verlichting in de Pastoor van de Marckstraat en het Dorpsplein de komende twee weken aangepast. En, iedere inwoner van Weurt kan via verlichtingbeuningen.nl meedenken!

Een aantal bewoners stelden maandagavond voor om een proef te doen met de verlichting in de Pastoor van de Marckstraat en het Dorpsplein in Weurt. Daar wordt de komende twee weken een aantal lampen helemaal uitgezet. En een aantal lampen wordt tot 50% gedimd. Na twee weken wordt de verlichting in de oude situatie teruggebracht. Ga ook eens kijken en geef uw reactie op www.verlichtingbeuningen.nl

Denk mee via speciale website

Alle inwoners van Weurt kunnen tot 20 maart op www.verlichtingbeuningen.nl aangeven welke lantaarnpalen weg mogen en welke niet. Daarna verzamelt de gemeente de reacties en stelt een uitvoeringsplan op. Eind april verwachten we dit te kunnen terugkoppelen.

Het vervolg

In de donkere maanden eind 2017 en begin 2018 organiseert de gemeente Beuningen ook wandelingen voor Winssen, Ewijk, Beuningen en het buitengebied. Tijdens deze maanden is de verlichting immers het beste te bekijken.

Licht waar nodig, donker waar mogelijk

De gemeente Beuningen zet de openbare verlichting de komende jaren om in duurzame alternatieven. Alle bestaande verlichting wordt getoetst volgens het motto: licht waar nodig, donker waar mogelijk. Omdat inwoners hun omgeving het beste kennen, kijken we samen naar de hoeveelheid en de verdeling van lantaarnpalen in de gemeente. Staat er op sommige plekken niet te veel? Hebben we het licht de hele nacht nodig? Uitgangspunt is dat er in ieder geval geen verlichting bij komt. Wilt u meer weten over dit nieuwe beleid? Kijk dan op www.beuningenbuitengewoonverlicht.nl.