Nieuwsberichten februari

 • Dit is Beuningen: Marian van der Heijden

  01 maart 2017

  ‘Wij hebben op verschillende plekken in Beuningen gewoond, maar toen mijn dochter vertelde over het bouwplan op de voormalige voetbalvelden van de Beuningse Boys was ik meteen verkocht. Ik ben naar de makelaar gegaan en heb een optie op een van de woningen genomen. En hoewel mijn man Will was in eerste instantie ‘not amused’ was, zag ook hij al snel de voordelen van deze plek. Nu we er een paar weken wonen, zijn we allebei dolgelukkig.’ Marian van der Heijden vertelt deze week over haar favoriete plek in Beuningen: De Hutgraaf.

 • Denk mee over verlichting in Weurt

  22 februari 2017

  Maandagavond keken verschillende inwoners uit Weurt met een frisse blik naar de openbare verlichting in hun dorp. Op verzoek wordt als proef de verlichting in de Pastoor van de Marckstraat en het Dorpsplein de komende twee weken aangepast. En, iedere inwoner van Weurt kan via verlichtingbeuningen.nl meedenken!

 • Gemeente Beuningen neemt opnieuw advies RIVM over kunstgras over

  22 februari 2017

  Het televisieprogramma Zembla heeft op woensdag 15 februari opnieuw aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgras met daarin rubberkorrels. Door de uitzending kan het zijn dat er bij u vragen zijn ontstaan over sporten en spelen op kunstgras met rubberkorrels. Daarom willen we in dit bericht het standpunt van de gemeente graag laten weten.

 • Dit is Beuningen

  20 februari 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week: Chantal Roest en Jeroen Pannekoek: ‘Voor mij was het niet moeilijk om me hier thuis te voelen'.

 • Licht waar nodig, donker waar mogelijk in Weurt

  14 februari 2017

  De gemeente Beuningen zet de openbare verlichting de komende jaren om in duurzame alternatieven. Alle bestaande verlichting wordt getoetst volgens het motto: licht waar nodig, donker waar mogelijk. Omdat inwoners hun omgeving het beste kennen, begint de gemeente met een avondwandeling op 20 februari in Weurt.

 • Standplaats langs de Vierdaagseroute

  14 februari 2017

  De inschrijving voor de 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse is gestart. Wilt u op woensdag 19 juli tijdens de doorkomst door Beuningen langs de route eten of drinken verkopen? Dan moet u hiervoor een standplaats aanvragen bij Stichting Beuningen Sportief.

 • Nieuw www.beuningen.nl is live!

  17 april 2018

  De nieuwe website van de gemeente Beuningen is vanaf vandaag online. Een website waar de producten, diensten en onderwerpen centraal staan die onze websitebezoekers het vaakst raadplegen. Deze onderwerpen moeten dus makkelijk vindbaar en begrijpelijk zijn.

 • Kerkstraat Weurt afgesloten van 14 t/m 24 februari

  14 februari 2017

  In het weekend van 4 en 5 februari is op de hoek van de Kerkstraat en de Pastoor van der Marckstraat in Weurt een gat in de weg gevallen. Het gat in de weg is inmiddels hersteld, maar het riool moet vervangen worden. Dit gebeurt van dinsdag 14 februari tot en met 24 februari. De Kerkstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

 • Inschrijven basisschool vóór 1 april

  14 februari 2017

  Wordt uw kind volgend schooljaar 4 jaar, dan is het belangrijk dat u uw kind nu al inschrijft op de basisschool van uw keuze.

 • Vakantie en leerplicht

  14 februari 2017

  De voorjaarsvakantie is weer in zicht. Deze begint op maandag 27 februari en duurt tot en met vrijdag 3 maart.

 • Sleuteloverdracht gemeente Beuningen

  14 februari 2017

  Op 25 februari wordt de symbolische sleutel van de gemeente Beuningen weer overdragen tijdens de sleuteloverdracht in Beuningen. Burgemeester Carol van Eert geeft de sleutel voor vier dagen in bruikleen aan de carnavalsprinsen. Voorgaande jaren was de sleuteloverdracht een besloten bijeenkomst. Dit jaar bent u van harte welkom om hierbij te zijn.

 • Loket Duurzaam Wonen Plus helpt mensen op weg

  20 februari 2017

  Meer dan 350 inwoners uit de regio Nijmegen kwamen in de afgelopen vier maanden langs bij Loket Duurzaam Wonen Plus voor informatie en advies. Vanwege deze toch wel koude winter waren er veel vragen over isoleren van de woning en duurzame warmtevoorzieningen. Maar ook: “Wat zijn alternatieven voor het stoken op gas, hoe kan ik mijn woning verbeteren, comfortabeler maken en besparen op energiekosten”.

 • Sjors Sportief & Sjors Creatief breken opnieuw records!

  14 februari 2017

  1500 inschrijvingen binnen één dag.

 • Vermeldingen gemeentegids 2017-2018

  14 februari 2017

  In juni 2017 wordt de nieuwe gemeentegids van Beuningen weer huis aan huis bezorgd. De uitgave van deze gemeentegids wordt net als vorig jaar verzorgd door uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder. Vanaf deze week start de uitgever van deze gids, Akse media, met het actualiseren van de adressen in onze gemeentegids.

 • Kapwerkzaamheden Beuningse uiterwaarden

  22 februari 2017

  Vanaf half februari laten de Provincie Gelderland en gemeente Beuningen kapwerkzaamheden aan bomen en struiken in de Beuningse uiterwaarden uitvoeren. We voeren het werk nu uit om vogels en dieren in de lente zo min mogelijk te verstoren. De werkzaamheden duren naar verwachting vier weken.

 • Dit is Beuningen

  14 februari 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.
  Deze week: Marlien Aalbers-Smits bij Duivelswaai bij Weurt.