Werkzaamheden Beuningse uiterwaarden officieel van start

Op vrijdagmiddag 1 september 2017 zijn de werkzaamheden in de Beuningse uiterwaarden officieel van start gegaan. Bestuurders, omwonenden en andere belangstellenden schepten allemaal mee.

Na ontvangst met koffie en appeltaart kreeg eerst William van de Akker van het Dijkmagazijn in Beuningen het woord. Hij is erg blij met de komst van het project WaalWeelde en verheugt zich er op om kinderen en hun ouders door de heringerichte uiterwaarden rond te leiden. Daarna was er een kort vraaggesprek met Peter van de Kreeke (Provincie Gelderland), Piet Klein (wethouder gemeente Beuningen) en Nelly Kalfs (HID Rijkswaterstaat Oost Nederland). De bestuurders gaven aan tevreden te zijn over de samenwerking en de uitwerking van de plannen. Vervolgens liepen alle genodigden naar de overkant van de weg om met een eerste schop in de grond de werkzaamheden officieel te laten starten.

Onderstaande video geeft een mooi beeld van de starthandeling.

 

Omroep Gelderland besteedde eerder deze week ook aandacht aan de plannen voor de Beuningse uiterwaarden. Josan Meijers (gedeputeerde Provincie Gelderland) en Piet Klein (wethouder gemeente Beuningen) liepen er samen rond.