Gemeente Beuningen: energieneutraal in 2040

In oktober organiseren we in elk dorp bijeenkomsten om samen met u na te denken hoe we als gemeente in 2040 energieneutraal kunnen worden. De eerste twee bijeenkomsten zijn geweest, maar denk en praat op 23 en 26 oktober nog met ons mee. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Denkt en doet u ook mee?

  • maandag 23 oktober – bijeenkomst Ewijk bij MFA 't Hart, Den Elt 17
  • donderdag 26 oktober – bijeenkomst Weurt bij De Kloosterhof, Kapittelweg 2a

Logo van Energiek Beuningen

Nadenken over de toekomst

We bedenken hoe we zonder aardgas en benzine kunnen, hoe we duurzaam energie kunnen opwekken en hoe we die zo zuinig mogelijk kunnen gebruiken. Het opwekken van duurzame energie zal vooral met zonnepanelen en windturbines in het buitengebied gebeuren. Hoeveel en waar die komen is nog niet bekend. Dat willen we met u overleggen. Het is belangrijk om nu mee te praten. U heeft dan invloed op de keuzes die we gezamenlijk maken. Wat zijn uw wensen, ideeën en mogelijke zorgen? Zetten we bijvoorbeeld vooral in op windenergie of gaan we voor zonneparken? Wat zijn goede plekken en hoe houden we rekening met hoogte en zichtbaarheid? Daarover gaan we graag met u in gesprek.

Doe mee, denk mee!

Vraag uw buurvrouw, vriend of collega om mee te gaan naar een van de bijeenkomsten. Als u komt, stuur dan een e-mail naar gemeente@beuningen.nl. U ontvangt dan extra informatie over de avond en over Energiek Beuningen. Kijk ook op www.beuningen.nl/energiekbeuningen.