Bomen en struiken planten voor een aantrekkelijker buitengebied in Winssen

Op zaterdag 18 november 2017 is de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project ‘Winssen in het Groen’ bij de familie van Beijnum aan de Poelsestraat 3 in Winssen.

Bij dit project werken de gemeente Beuningen, provincie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen om het buitengebied van Winssen te versterken. De werkgroep Levend Landschap Winssen opent om 10.30 uur de feestelijke uitdeeldag, waarna wethouder Piet de Klein de eerste fruitboom van het beplantingsproject plant.Een groep actieve bewoners uit Winssen is onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het bewonersproces Levend Landschap Winssen. Eén van de initiatieven was om het buitengebied van Winssen te verfraaien en aantrekkelijker te maken door streekeigen beplanting aan te planten. Dit heeft geresulteerd in het beplantingsproject ‘Winssen in het Groen’.

De uitdeeldag wordt geopend door Paul van Oss, vertegenwoordiger van de bewonerswerkgroep Levend Landschap Winssen. Aansluitend plant wethouder Piet de Klein de eerste boom en geeft een adviseur van SLG een instructie aan de deelnemers over de aanplant en snoei van onder meer fruitbomen. Tot slot kunnen de deelnemers het plantmateriaal afhalen.

boomplantdag winssen

Programma uitdeeldag

10.15 uur                    Ontvangst en inloop met koffie en thee

10.30 uur                    Welkomstwoord door Paul van Oss, vertegenwoordiger Levend Landschap werkgroep Winssen

10.35 uur                    Welkomstwoord wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen

10.45 uur                    Gezamenlijke aanplant van de eerste bomen door wethouder en familie van Beijnum

11:00 uur                    Uitleg over vervoer en aanplant van het materiaal door Ruud Borkes, adviseur SLG

11.15 uur                    Afhalen van het plantmateriaal

12.00 uur                    Afsluiting