Nieuwsberichten oktober

 • Kent u de digitale Meld- en Herstelservice al?

  27 oktober 2017

  Via de digitale Meld- en Herstelservice meldt u een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer u dat uitkomt en waar u ook bent.

 • Weelde in de Beuningse Uiterwaarden: Nieuwsbrief oktober 2017

 • Programmabegroting 2018

  26 oktober 2017

  De gemeenteraad van Beuningen behandelt op dinsdag 31 oktober 2017 de programmabegroting 2018-2021.

 • Oproep GGD: ouders doe mee aan de Kindermonitor!

  In opdracht van gemeenten in de regio voert GGD Gelderland-Zuid een onderzoek uit naar het opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-12 jaar.

 • Dit is Beuningen: Kenan Özdemir

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.

 • Landmeter Facto Geo brengt Beuningen in kaart

  20 oktober 2017

  Om de kaart van Beuningen actueel te houden, zijn landmeters bezig met het uitvoeren van diverse metingen.

 • Ratten in de omgeving

  20 oktober 2017

  Ratten in de tuin of in de omgeving, zoals bijvoorbeeld in slootkanten, worden vaak als lastig en hinderlijk ervaren. Ze veroorzaken schade en kunnen ziektes overdragen, bijvoorbeeld de ziekte van Weil. Daarom is het belangrijk maatregelen te nemen om overlast te voorkomen.

 • Gemeente Beuningen: energieneutraal in 2040

  18 oktober 2017

  In oktober organiseren we in elk dorp bijeenkomsten om samen met u na te denken hoe we als gemeente in 2040 energieneutraal kunnen worden. De eerste twee bijeenkomsten zijn geweest, maar denk en praat op 23 en 26 oktober nog met ons mee. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Denkt en doet u ook mee?

 • Bomen en struiken planten voor een aantrekkelijker buitengebied in Winssen

  Op zaterdag 18 november 2017 is de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project ‘Winssen in het Groen’ bij de familie van Beijnum aan de Poelsestraat 3 in Winssen.

 • Dit is Beuningen: Geert van Baggem

  10 oktober 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week vertelt Geert van Baggem over zijn favoriete plek in onze gemeente. Het kunstwerk 'De Cirkel' aan rotonde Schoenaker in Beuningen.

 • Ondernemer van het jaar en Talent Award Beuningen 2017 bekend!

  05 oktober 2017

  Op 4 oktober zijn Theo Koopmans en Margo Degen met hun onderneming Koopmans Installatietechniek BV uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar 2017. Bas Aalbers en Frouke Junier (In de Kas) ontvingen de Talent Award 2017 voor jonge ondernemer van het jaar. Het thema dit jaar: Duurzaam Bedrijvig Beuningen Inspireert.

 • Energiek Beuningen: Piet de Klein

  04 oktober 2017

  In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. Binnen de gemeentegrenzen moet vanaf dat moment net zoveel duurzame energie worden opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De komende tijd deelt maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In de eerste aflevering is dat wethouder Piet de Klein.

 • Veilig Thuis

  29 september 2017

  Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor alle vormen van geweld en mishandeling in huiselijke kring. Het meldpunt is er voor iedereen die hulp nodig heeft, kinderen, volwassenen en ouderen, slachtoffers en plegers

 • Controle hondenbelasting

  26 september 2017

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het wel eens vergeten.