Nieuwsberichten november

 • Let op: Vanaf 1 DECEMBER wordt het gft-afval weer om de week opgehaald!

  24 november 2017

  Vanaf 1 december stopt de wekelijkse inzameling van het gft-val. Het afval wordt dan weer 1 keer per twee weken opgehaald. Het gft-afval wordt opgehaald in de even weken, te beginnen op vrijdag 1 december.

 • Donkere dagen, bent u thuis?

  24 november 2017

  Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in uw huis te verkleinen. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

 • Beuningen gaat voor duurzaam, u ook?

  23 november 2017
 • GGD Gezondheidsonderzoek naar volwassenen en ouderen

  23 november 2017

  Het GGD heeft een gezondheidsonderzoek gedaan naar volwassenen en ouderen in 2017

 • Dit is Beuningen:Jacques Föllings

  23 november 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente.

 • Nieuwe contracten zorgaanbieders regio Nijmegen vanaf 2018

  17 november 2017

  De gemeenten in de regio Nijmegen (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen) sluiten per 1 januari 2018 nieuwe contracten af met zorgaanbieders. Met een aantal organisaties die nu Wmo-zorg of Jeugdhulp bieden in de regio, wordt het contract volgend jaar niet voortgezet. Cliënten van deze organisaties kunnen hun zorgtraject in principe gewoon met de huidige zorgverlener voortzetten. Zij ontvangen hierover uiterlijk 15 december een brief van hun gemeente.

 • Voorkom overlast door houtstook

  Door het gebruik van een houtkachel of open haard komen schadelijke stoffen in uw woning. Buiten kunnen deze schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral bij windstil en mistig weer. Mensen in de omgeving kunnen hier last van hebben.

 • Continuering Sjors Sportief & Sjors Creatief in Beuningen

  14 november 2017

  Oproep aan sportverenigingen/cultuuraanbieders om zich aan te melden

 • Stroomstoring in delen van Beuningen

  13 november 2017

  Er is een stroomstoring in een aantal straten in Beuningen. De stroomstoring is bekend bij Liander.

 • Meld uw camera aan bij de politie

  10 november 2017

  Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meerdere camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het aan de politie weten!

 • DigiD-formulieren vullen uw gegevens niet automatisch in

  Als u via een formulier een aanvraag bij ons indient, logt u vaak in met DigiD. Normaal gesproken worden uw gegevens die al bij ons bekend zijn, voor-ingevuld. Helaas werkt deze functie niet door een technische storing.

 • Beuningen start met Kindpakket

  voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

 • Hoe waait de wind?

  07 november 2017

  In oktober dachten al ruim 200 inwoners met ons mee over hoe we als gemeente in 2040 energieneutraal kunnen zijn. Tijdens bijeenkomsten in alle kernen bespraken ze hun wensen, ideeën en mogelijke zorgen. Nu is het tijd om verder te praten over de mogelijkheden om grootschalig energie in het buitengebied op te wekken. Want naast energiebesparing en kleinschalige productie van duurzame energie bij inwoners en bedrijven is ook grootschalige productie van duurzame energie nodig om in 2040 energieneutraal te zijn.

 • Dit is Beuningen: Ben van Duin

  07 november 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week vertelt Ben van Duin over zijn favoriete plek in de gemeente: het Grindgat in Weurt.

 • Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

  03 november 2017

  Kent u iemand die voor zijn of haar verdiensten voor de samenleving of goede doelen een Koninklijke onderscheiding verdient? Ter gelegenheid van bijvoorbeeld een jubileum of afscheid kunt u hem of haar voordragen voor een onderscheiding.

 • Energiek Beuningen: Alex de Meijer en Jody van Ittersum

  02 november 2017

  In 2040 wil de gemeente Beuningen energieneutraal zijn. Binnen de gemeentegrenzen moet vanaf dat moment net zoveel duurzame energie worden opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De komende tijd deelt maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In deze tweede aflevering zijn dat Jody van Ittersum en Alex de Meijer.