Speciaal project voor talentvolle vrijwilligers met dementie

Als u de diagnose dementie heeft gekregen, kan het lastiger worden om te blijven doen wat u altijd deed of wat u juist zou willen doen. DemenTalent kan hierin uitkomst bieden.

Bij DemenTalent wordt gekeken naar uw talenten en vaardigheden. Uw wensen en vragen staan centraal. Van daaruit wordt gezocht naar een vrijwilligersfunctie die bij u past.
U blijft actief, nuttig en houdt sociaal contact. Bovendien kan het actief bezig zijn het dementeringsproces vertragen.

Elk persoon is anders en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Daarom gaan we vanuit uw interesses en talenten samen op zoek naar een vrijwilligersfunctie op maat. U staat daarin centraal. De nadruk ligt op wat u wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt.
Op verschillende plaatsen in Nederland zijn vrijwilligers met dementie aan de slag. Dus ook hier in de gemeente Beuningen.

Dit vrijwilligerswerk kan individueel zijn, maar ook in groepsverband. Voorbeelden hiervan zijn:
• Groenonderhoud in de buitenlucht
• Bij peuterspeelzalen of sportverenigingen
• In een winkel, museum of school
• … en nog veel meer!

Meedoen?

Heeft u (beginnende) dementie en ziet u mogelijkheden? Wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt te doen? Wilt u zich op een laagdrempelige manier inzetten bij u in de buurt?
U kunt zich aanmelden bij Perspectief via 024-67 50 939 of mailen naar info@stg-perspectief.nl. Contactpersoon is Kim Peeters.

Mannetje dat zich afvraagt waar hij naartoe moet. Op de paal naast hem staan borden met 'huis', 'hobby' en 'vrijwilliger'