Beuningen laat plan maken voor Asdonck-terrein

De gemeente Beuningen heeft twee ontwerpers gevraagd om samen een plan voor het Asdonck-terrein te ontwikkelen. Het terrein moet een parkachtige omgeving worden, er moet plek komen om te wonen en het gebied moet aansluiten bij het centrum van Beuningen.

Het Asdonck-terrein aan de Van Heemstraweg is een mooie locatie aan de rand van het centrum, goed bereikbaar en dichtbij het groen van het oeverwallengebied, de dijk en uiterwaarden. Er zijn in de loop van de jaren dan ook verschillende plannen voor dit terrein geweest. Dit leidde tot een gebouw met bioscoop, restaurant en kantoren. Voor het terrein rechts daarvan werden plannen gemaakt, maar dit leidde niet tot een invulling.

Nieuw plan met ruimte om te wonen in parkachtige omgeving

Wethouder Piet de Klein: “Om de ontwikkeling van het terrein weer een boost te geven ontwikkelt de gemeente Beuningen nu samen met twee lokale ontwerpers, Wil Janssen en Pieter Oosterhout, een nieuw plan voor de invulling van deze locatie. Het terrein moet een parkachtige omgeving worden, die aansluit bij het centrum. Er komt ruimte om te wonen in markante gebouwen, met een aantrekkelijke inrichting.” De ontwerpers krijgen bij de verdere invulling hierin alle vrijheid. Wel staat vast dat er geen kantoren, winkels of multifunctionele accommodaties (bijvoorbeeld zwembad of sporthal) komen. “Een terras zou bijvoorbeeld wel passen”, aldus de Klein.

Planning

In het voorjaar en de zomer wordt gewerkt aan de eerste schetsen. In het najaar volgt een besluit over het vervolgtraject. Om woningbouw op het Asdonck-terrein mogelijk te maken is ook nog akkoord van de provincie Gelderland nodig. Zij beslissen namelijk over de regionale woningbouwplanning.