Zwerfafvalbingo en knutselen met plastic+

Basisschool de Triangel in Beuningen stond woensdag 24 mei in het teken van energie en duurzaamheid. Tijdens de Dag van de duurzaamheid van de basisschool maakten de leerlingen onder andere kennis met afval(scheiding). Wethouder Piet de Klein opende de dag door de plastic+containers te onthullen die de school gaat gebruiken voor het scheiden van plastic+.

De leerlingen speelden samen zwerfafvalbingo. Wie verzamelt al het zwerfafval op de bingokaart en krijgt zijn of haar zwerfafvalzak als eerste vol? Ze waren hiermee voor even Wijkheld. Een inzamelvoertuig van Dar liet zien hoe het legen van de containers in zijn werk gaat en daarna knutselden de leerlingen de mooiste creaties van plastic+.

Wethouder Piet de Klein gooit samen met een leerling van basisschool de Triangel plastic afval in de plastic+container

Wethouder Piet de Klein: ‘Prachtig om te zien hoe deze leerlingen al op jonge leeftijd spelenderwijs kennismaken met afvalscheiding en het belang hiervan. Samen houden we Beuningen schoon.’ Michelle Stuiver van Dar beaamt dit: “Met educatie worden kinderen zich al op jonge leeftijd bewust van afvalscheiding en de gevolgen van zwerfafval. Jong geleerd is oud gedaan. We doen het allemaal samen. De gemeente en Dar hebben iedereen hard nodig om de omgeving schoon te houden en te zorgen dat het afvalval gescheiden wordt en gebruikt wordt als grondstof voor nieuwe producten.”aldus Michelle Stuiver van Dar. Bas Jongbloets, leerkracht van basisschool de Triangel vindt het goed dat de school aandacht besteed aan afvalscheiding. Bas Jongbloets: “We zijn blij dat we hiermee het goede voorbeeld aan onze leerlingen geven. Het is goed dat zij niet alleen thuis, maar ook op school afval scheiden.”