Eropuit met het mooie weer?

De vakantieperiode komt er aan. Misschien gaat u op vakantie met de caravan of eropuit met een kampeerwagen. Dan is het goed om te weten welke regels er gelden voor recreatievoertuigen. Zorg er ook voor dat u veilig op weg gaat. Zo kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie.

Caravan aan het water

Een aanhanger, caravan of kampeerwagen mag u niet langer dan drie achtereenvolgende dagen parkeren op de openbare weg. Als u uw recreatievoertuig verplaatst naar een plek iets verderop, valt dit nog binnen dezelfde periode van drie dagen. U riskeert een boete als uw voertuig langer geparkeerd staat in de openbare ruimte. Merkt u dat buurtbewoners een aanhanger of caravan langer dan drie dagen op dezelfde plek parkeren? Spreek uw buren hier dan op aan. Helpt dit niet, dan kunt u hiervan melding doen bij de gemeente via telefoonnummer 14 024.

Aandacht voor verkeersveiligheid

Met het mooie weer spelen kinderen weer meer buiten. Motoren gaan weer de weg op. Houd u daarom aan de verkeersregels. Neem geen voorrang, maar krijg voorrang. Let op spelende kinderen in de woonwijken en op motoren en fietsers op de weg. Zorg ervoor dat uw voertuig ook goedgekeurd is om op de openbare weg te mogen rijden. Gaat u een lange reis maken, laat uw voertuig dan voor de reis nog even nakijken. Meer informatie en tips over verkeersveiligheid vindt u op www.vvn.nl.