Nieuwsberichten mei

 • Uitvoeringsagenda Levend Landschap Winssen

  31 mei 2017

  Winssen heeft een aantrekkelijk buitengebied en een mooie groene kern. Om de waarden van het buitengebied en deze kern verder te versterken en beter leefbaar te maken voor bewoners is in het najaar van 2016 het project ‘Levend Landschap Winssen’ gestart. Inmiddels is er een uitvoeringsagenda bekend.

 • Omruilactie plastic+container

  29 mei 2017

  In januari 2017 gingen we in Beuningen met omgekeerd inzamelen van start. U kreeg een plastic+container van 180 of 240 liter voor uw verpakkingsafval van plastic, blik en pak. De keuze voor dit formaat maakte u in juli 2016. De proefperiode voor de plastic+container is afgelopen. Misschien vindt u de container toch te groot of te klein. U mag uw container nu één keer gratis omruilen voor een ander formaat.

 • Vitens verricht onderhoud aan waterleidingen

  24 mei 2017

  Van 29 mei tot en met de hele maand juni verricht Vitens dagelijks van 8.00 - 16.00 uur onderhoud aan de waterleidingen in de gemeente Beuningen. Dit betekent dat u hinder kunt ondervinden als ze bij u in de buurt aan het werk zijn.

 • Zwerfafvalbingo en knutselen met plastic+

  24 mei 2017

  Basisschool de Triangel in Beuningen stond woensdag 24 mei in het teken van energie en duurzaamheid. Tijdens de Dag van de duurzaamheid van de basisschool maakten de leerlingen onder andere kennis met afval(scheiding). Wethouder Piet de Klein opende de dag door de plastic+containers te onthullen die de school gaat gebruiken voor het scheiden van plastic+.

 • Dit is Beuningen: Gert Verberk

  23 mei 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Gert Verberk aan het woord. Hij vertelt over zijn favoriete locatie, de raadszaal in Beuningen.

 • Verspreiding nieuwe gemeentegids

  22 mei 2017

  Deze week wordt de nieuwe gemeentegids verspreid. In de gids vindt u adresgegevens van instellingen, verenigingen en organisaties binnen onze gemeente. Ook staat er informatie in over de gemeente Beuningen, de leden van de gemeenteraad en het college.

 • Opknapbeurt Van Heemstraweg bijna klaar

  22 mei 2017

  Vanaf 2011 kreeg de Van Heemstraweg tussen Weurt en Winssen een opknapbeurt. We maakten kruisingen veiliger, vernieuwden het asfalt, legden snelfietsroutes aan en scheidden de fietspaden van de rijbaan. We combineerden dit met (onderhouds)werkzaamheden aan onder andere het riool en de verlichting. Nu is het tijd voor de laatste meters. Vanaf dinsdag 27 juni werken we aan de Van Heemstraweg tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat in Winssen en de gemeentegrens met Druten.

 • Sleutels kwijt? Tas gevonden? Meld het bij de gemeente via de website

  19 mei 2017

  Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden in de gemeente Beuningen dan kunt u terecht bij de gemeente.

 • Containerwassers actief in gemeente Beuningen

  19 mei 2017

  In de gemeente Beuningen zijn containerwassers actief, die doen alsof ze medewerkers van Dar zijn.

 • A50 Ewijk – Valburg vier rijstroken in beide richtingen

  18 mei 2017

  Het verkeer op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg kan vanaf vrijdag 19 mei gebruik maken van vier rijstroken met 120 kilometer per uur in beide richtingen. De wegverbreding van de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg van twee naar vier rijstroken in beide richtingen, is een feit. De Tacitusbrug over de Waal, tussen beide knooppunten in, bestaande uit twee brugdelen (een oud -1976- en nieuw -2013-) maakt dit mogelijk.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  15 mei 2017

  Van mei tot augustus is de eikenprocessierups weer actief. Deze diertjes hebben brandharen die irritaties en ontstekingen aan huid, luchtwegen en ogen kunnen veroorzaken. De gemeente Beuningen bestrijdt de rups door bomen te bespuiten met een biologisch preparaat.

 • Eropuit met het mooie weer?

  12 mei 2017

  De vakantieperiode komt er aan. Misschien gaat u op vakantie met de caravan of eropuit met een kampeerwagen. Dan is het goed om te weten welke regels er gelden voor recreatievoertuigen. Zorg er ook voor dat u veilig op weg gaat. Zo kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie.

 • Beuningen laat plan maken voor Asdonck-terrein

  10 mei 2017

  De gemeente Beuningen heeft twee ontwerpers gevraagd om samen een plan voor het Asdonck-terrein te ontwikkelen. Het terrein moet een parkachtige omgeving worden, er moet plek komen om te wonen en het gebied moet aansluiten bij het centrum van Beuningen.

 • Speciaal project voor talentvolle vrijwilligers met dementie

  10 mei 2017

  Als u de diagnose dementie heeft gekregen, kan het lastiger worden om te blijven doen wat u altijd deed of wat u juist zou willen doen. DemenTalent kan hierin uitkomst bieden.

 • Bekendmakingen op overheid.nl

  09 mei 2017

  De gemeente Beuningen maakt haar verordeningen, ruimtelijke plannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten digitaal bekend in het Gemeenteblad en de Staatscourant op de website www.overheid.nl.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Van Bergen

  08 mei 2017

  Burgemeester Carol van Eert benoemde de heer Van Bergen uit Weurt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor de activiteiten die hij al jarenlang op vrijwillige basis verricht voor WVW, N.A.G. en de seniorenvereniging. De heer Van Bergen, van harte gefeliciteerd!

 • Start zwemseizoen 2017

  08 mei 2017

  Het officiële zwemseizoen is op 1 mei weer van start gegaan. Vanaf dan vinden ook de nodige inspecties en metingen van het water in aangewezen zwemplassen plaats. De provincie Gelderland komt bij de start van het zwemseizoen 2017 met de volgende tips en informatie.

 • Deel uw foto’s met ons!

  08 mei 2017

  Onze gemeente heeft veel mooie plekken waar u foto’s kunt maken. Denk aan de prachtige natuur, het water en de dorpskernen. Iedere kern heeft zijn eigen karakteristieke en prachtige landschappen. Maakt u weleens foto’s in onze gemeente, bijvoorbeeld van de natuur, tijdens Vrijpop of andere evenementen in onze gemeente? Wilt u deze graag aan anderen laten zien? Deel deze dan met ons! Wij plaatsen de foto’s dan regelmatig op onze website, social media of in brochures.

 • Dit is Beuningen: Lida van Bentum

  08 mei 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Lida van Bentum aan het woord. Zij vertelt over haar favoriete locatie, het Zolderpark in Beuningen.

 • Toespraak 5 mei Bevrijdingsdag

  02 mei 2017

  Wij vieren Bevrijdingsdag met het bevrijdingsvuur. Rond 11.00 uur begon er een ceremonie bij het herdenkingsmonument bij de Corneliuskerk aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Burgemeester Carol van Eert hield hier een toespraak over vrijheid. De toespraak is hier terug te lezen.

 • Toespraak Nationale Herdenking 4 mei

  02 mei 2017

  Op donderdag 4 mei vond de Nationale Herdenking plaats. Burgemeester Carol van Eert herdacht samen met inwoners de doden uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesmissies daarna. Dat deed hij in Beuningen bij het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers' aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Hij hield een toespraak. Deze is hier terug te lezen.