Eerste Bibliotheek op school in gemeente Beuningen geopend

Op 6 maart opende leerlingen in bijzijn van Hans Driessen de eerste ‘Bibliotheek op school’ (Bos) in Winssen. Basisschool De Wegwijzer heeft hiermee de eerste Bibliotheek op school in de gemeente Beuningen. De Wegwijzer werkt samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid voor een uitgebreide collectie en extra expertise in leesbeleid.

Kinderen maken naam en logo bekdn bibliotheek De Wegwijzer

Alle leerlingen van De Wegwijzer mochten meedoen aan een de opdracht 'ontwerp een logo voor de nieuwe bibliotheek & verzin een passende naam'. Uit de ingeleverde ideeën koos de school het logo en de naam ‘De Boekenwijzer’ van leerling Anne. De naam was ook verzonnen door leerlingen Emma, Britt en Marijne. Basisschool de Wegwijzer is blij met de bibliotheek: “Een divers aanbod, een ontspannen omgeving en tijd zijn een aantal voorwaarden voor het verhogen van het leesplezier. Meer leesplezier en dus ook meer lezen dragen bij aan de ontwikkeling van de fantasie en het taalgevoel van kinderen."

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. Met een wisselende aangepaste boekencollectie, diverse leesbevorderingsactiviteiten en aandacht voor mediawijsheid op scholen, werkt de bibliotheek samen met de school aan het vergroten van leesplezier en mediawijsheid bij leerlingen. De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft deze samenwerking inmiddels met meer dan dertig scholen in hun werkgebied.