De elfde Maas & Waalse Schoonmaakdag een succes: vele handen maken licht werk!

De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de elfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Ruim 800 inwoners zetten zich in om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen.

Twee dagen schoonmaken

Vrijdagmiddag 17 maart gaf wethouder Piet de Klein het startsein op basisschool De Dromedaris in Beuningen. Voor de gelegenheid werd het schoolplein ‘versierd’ met zwerfafval en konden de leerlingen oefenen met het opruimen van zwerfafval. Dit jaar was er een extra uitdaging: afval scheiden. Het zwerfafval moest in de juiste afvalcontainers terecht komen. Want plastic, papier en gft zijn geen afval maar een grondstof. Vervolgens trokken de leerlingen de wijk in om daar serieus aan de slag te gaan. In totaal hebben 8 basisscholen en bijna 700 kinderen een handje geholpen. Als bedankje kregen alle kinderen wat lekkers en een leuk presentje.  

Verenigingen, gemeenteraadsleden en een aantal families uit de gemeente staken zaterdag 18 maart de handen uit de mouwen. Twee bedrijven van bedrijventerrein De Schoenaker zijn vrijdagmiddag samen met de afvalcoaches aan de slag gegaan om zwerfafval op te ruimen. De medewerkers van de bedrijven Henri van de Bilt en Schellekens & Schellekens gingen heel voortvarend te werk. Na 1 uur stevig doorwerken zaten er al 15 vuilniszakken vol. Toch waren ze daarmee nog niet tevreden en werd er stug doorgewerkt. De gemeente zorgde voor veiligheidsvesten, plastic handschoenen, vuilniszakken en grijpers. Limburgia sponsorde ook dit jaar de actie met een gratis taart voor alle deelnemers.

Veel zwerfafval verzameld

Alle volle afvalzakken werden dezelfde dag nog opgehaald en verzameld op de gemeentewerf. Er werd weer veel zwerfafval verzameld. Gezamenlijk haalden de deelnemers ruim 1.500 kilo zwerfafval op. Als je bedenkt dat flesjes, snoeppapiertjes en blikjes niet veel wegen, is dat alles bij elkaar erg veel.

Bedankt voor uw deelname

Gemeente Beuningen bedankt alle deelnemers hartelijk voor hun inzet:

Scholen
Basisschool De Dromedaris, Klavervier, De Kameleon, De Fontein, De Wegwijzer, De Reuzepas, De Ruyter en De Hoeven.

Verenigingen/individuele groepen
Scouting Ewijk, amateurtuindersvereniging, buurtvereniging De Veerman, Hengelsportvereniging Loenensche Well, Visvereniging H.S.V. De Duivelskolk,  GroenLinks, CDA, BN&M, Mien van Haalen met buurvrouw, Jan Sneeuwschuiver, familie De Ruiter, familie Loeffen, familie van Workum, familie Visker, mevrouw Duste met vrienden, Jesse van Geijn met familie en vrienden.

Bedrijven (bedrijventerrein De Schoenaker)
Henri van de Bilt en Schellekens & Schellekens

Sponsor Limburgia, voor de lekkere taarten

 

Kinderen ruimen zwerfafval op tijdens de Maas & Waalse Schoonmaakdag 2017 op het schoolplein van basisschool De Dromedaris